Healthcare-sektoren levererede høje afkast – endnu en gang

Der var en overvejende positiv stemning på de nordiske vækstbørser, hvor healthcare-sektoren endnu engang leverede store kurshop, selvom sektoren er den mest faldende år til dato på de nordiske vækstbørser.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 1,7% i sidste uge. Til sammenligning steg det svenske S30-indeks med 3,8% mens det danske C25-indeks steg 5,1%. Healthcare-sektoren er igen den sektor, hvor det største afkast opstod – nærmere 152%.

Siden 1. januar 2020 er både KPNGX-indekset og Thomson Reuters Venture Capital Index faldet ca. 3-9%. Udviklingen i de nordiske vækstbørsaktier svarer således ca. til udviklingen inden for venturesektoren. År til dato er KPNGX-indekset faldet 44%, mens Thomson Reuters Venture Capital Index er faldet 53%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Der var samlet set en kursmæssig positiv udvikling på de nordiske vækstbørser, og pilen vendte opad for halvdelen af de 908 aktier på de nordiske vækstbørser. På First North Danmark var der en anelse negativ stemning, hvor 21 ud af 51 aktier steg selvom KPFNDK-indekset var i plus, og af de 293 nordiske healthcare-aktier havde 164 en positiv uge.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Blandede sektorafkast i ugens løb

Consumer Non-Cyclicals og Healthcare klarede sig bedst i ugens løb med stigninger på 2,2%. Utilities klarede sig for anden uge i streg værst med et fald på 2,9%. År til dato har Energy-sektoren klaret sig bedst i kølvandet af energikrisen med et fald på 6%, mens Healthcare er faldet mest med -48%.

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Learning 2 Sleep L2S AB (+152%) (Nordnet) er en digital søvnklinik. Forretningsidéen er at tilbyde en behandling af søvnproblemer uanset geografisk placering. Dette gøres muligt gennem virksomhedens mobilapplikation, hvor privatpersoner kobles sammen med autoriserede psykologer i den mobile brugerflade.

Selskabet udsendte ingen væsentlige nyheder i løbet af sidste uge, der kan forklare kursstigningen. Selskabet har en børsværdi på 11MSEK, og aktien er faldet 81% siden selskabet gik på børsen i februar i år.

Kursudviklingen for Learning 2 Sleep L2S AB år til dato

Nordic Technology Group AS (+64%) (Nordnet) er en industriel teknologivirksomhed med tre forretningsområder indenfor sensorer, nanomaterialer og clean tech, der introducerer teknologiløsninger på vækstmarkeder.

Nordic Technology Group AS havde heller ingen væsentlige nyheder, der kan forklare kursstigningen. Selskabet har en børsværdi på 851MNOK, og aktien er steget 11% siden de gik på børsen i juli måned. Alene i mandags steg aktien 20% på basis af en handelsvolume på bare 100 aktier svarende til 875 NOK.

Kursudviklingen for Nordic Technology Group AS år til dato

Invent Medic Sweden AB (+55%) (Nordnet) er en lægemiddelvirksomhed. Selskabet udvikler i øjeblikket produkter mod inkontinens til kvinder. Visionen er at forbedre livskvaliteten for kvinder med kvinderelaterede sundhedsproblemer.

Selskabet udsendte heller ingen pressemeddelelser, der kan forklare kursstigningen, men selskabet blev præsenteret i en ledende skandinavisk nyhedstjeneste. Selskabet har en børsværdi på 28MSEK, og aktien er faldet 68% siden årets start.

Kursudviklingen for Invent Medic Sweden AB år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,4% i sidste uge. KPFNDK-indekset er fortsat et af de bedst performende aktieindeks i Norden år til dato med -20% i forhold til KPNGX (-44%) og C25 (-20%). En af forklaringerne er dog, at peakede en del tidligere i løbet af 2021 end de øvrige indeks.

Læs også: Mdundo leverer fortsat varen i Q1 – 21,5 mio. brugere og aktien er oppe 70% YTD.

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Agilic A/S blev ugens vinder med en stigning på 24%. Bactiquant A/S fulgte efter med en stigning på 19%. De to selskaber har leveret et negativt afkast år til dato i niveauet -13-20%. Happy Helper A/S blev derimod ugens værst performende aktie med -28%. Den værst performende aktie på First North Danmark i år er Copyright Agent A/S med et fald på 78%.

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år til dato

Ugens bedst performende aktie på First North Danmark: Agilic A/S

Agilic A/S (30%) (Nordnet) tilbyder brands en platform, hvor de kan arbejde med datadrevet indsigt og indhold for at skabe, automatisere og sende personlig kommunikation til millioner af mennesker.

Selskabet har en børsværdi på 212MDKK og aktien er faldet 20% år til dato.

Læs hele investeringscasen for Nexcom A/S her

Kursudviklingen for Agilic A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) har virkelig været hårdt ramt i 2022, hvor de er faldet ca. 48%. I sidste uge steg KPHC-indekset 3%, hvor førnævnte Invent Medic Sweden AB (55%) og Learning 2 Sleep L2S AB (152%) udgjorde top 3 tilsammen med Senzime AB (71%)Lipidor AB klarede sig værst med et fald på 76%.

Læs også: Fremtidens unikke kræftbehandling – nutidens aktieinvestering

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

KPHC-indekset indeholder alle børsnoterede healtcare-aktier i Norden.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email