Genanvendelsesfirma til tops på de nordiske vækstbørser

Sidste uge var præget af en overvejende negativ stemning på de nordiske vækstbørser, men der er som altid interessante aktier med store kurshop.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) faldt 1% i sidste uge. Til sammenligning steg det svenske S30-indeks med 1,5% mens det danske C25-indeks steg 2,6%. Ugens nordiske vinderaktie blev et selskab indenfor den grønne omstilling med et afkast på 97%.

Siden 1. januar 2020 er både KPNGX-indekset og Thomson Reuters Venture Capital Index faldet ca. 11-13%. Udviklingen i de nordiske vækstbørsaktier svarer således til udviklingen inden for venturesektoren. År til dato er KPNGX-indekset faldet 45%, mens Thomson Reuters Venture Capital Index er faldet 58%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen ved Kapital Partners indeks i sidste uge

Udviklingen for de nordiske vækstaktier var overvejende negativ i sidste uge. På de samlede nordiske vækstbørser steg 350 ud af 908 aktier, mens tallet var 23 ud af 51 aktier på First North Danmark og 113 ud af 293 for de nordiske healthcare-aktier. Således var der en overvejende negativ udvikling.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Blandede sektorafkast i ugens løb

Financials klarede sig bedst i ugens løb med en stigning på 3,2%, mens Basic Materials og Academic & Educational Services også gik i plus. Energy klarede sig værst med et fald på 3,8%. År til dato har Energy-sektoren dog klaret sig bedst i kølvandet af energikrisen med et fald på 11,4%, mens Healthcare er faldet mest med -48%.

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

CirChem AB (+97%) (Nordnet) har specialiseret sig i genanvendelse og rensning af opløsningsmidler. Opløsningsmidlerne sælges enten tilbage til industrien eller bruges til at fremstille andre produkter som f.eks. vaskemiddel. CirChem har et genbrugsanlæg i Vargön, og kunderne opererer primært indenfor industri og farmaci.

Selskabet indgik i sidste uge en aftale med Nordens største distributør af flydende kemikalier (Titab Pac). CirChem AB har en børsværdi på 44MSEK, og aktien er faldet 84% år til dato.

Kursudviklingen for CirChem AB år til dato

Transferator AB (+73%) (Nordnet) er et investeringsselskab, der investerer i unoterede og børsnoterede vækstvirksomheder. Selskabet investerer i en række brancher på det nordiske marked og er primært aktiv inden for spilbranchen. Transferator har tidligere haft ejerskab i bl.a. Mr Green.

Selskabet har en børsværdi på 119 MSEK, og aktien er steget 87% år til dato. Stigningen skete på basis af handelsvolumen på kun ca. SEK75.000.

Kursudviklingen for Transferator AB år til dato

Alzinova AB (+65%) (Nordnet) er en biotekvirksomhed, som har specialiseret sig i terapeutisk behandling af Alzheimers og forsker i og udvikler peptider, der videreudvikles som vacciner. Selskabets ledende lægemiddelskandidat, ALZ-001, er nået til fase 1b.

Selskabet har en børsværdi på 92MSEK, og aktien er faldet 73% siden årets start.

Kursudviklingen for Alzinova AB år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 0,4% i sidste uge. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden år til dato med -21% i forhold til KPNGX (-45%) og C25 (-24%). Som det ses af grafen er udviklingen for First North Danmark, de nordiske vækstbørser og venture indekset stort set ens siden 1. januar 2020 – om end negativt i niveauet 13-15%.

Læs også: Mdundo leverer fortsat varen i Q1 – 21,5 mio. brugere og aktien er oppe 70% YTD.

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Bactiquant A/S blev ugens vinder med en stigning på 18%. Conferize A/S og Hypefactors A/S fulgte efter med stigninger på ca. 12%. De tre selskaber har alle haft et negativt afkast år til dato i niveauet 21-25%. LED iBOND International AS blev derimod ugens værst performende aktie med -13%, og er samtidigt den værst performende aktie på First North Danmark i år med et fald på 78%.

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år til dato

X-aksen viser udviklingen i procent den seneste uge, mens y-aksen viser udviklingen i procent år til dato.

Ugens bedst performende aktie på First North Danmark: Bactiquant A/S

Bactiquant A/S (18%) (Nordnet) har udviklet en teknologi, der bruges til at overvåge bakterieniveauer i vand og for at sikre brug og forvaltning af vandressourcer. Virksomheden leverer til kunder på det globale marked, som hovedsageligt består af større industrivirksomheder, der har brug for vandkøling og spildevandsrensning.

Selskabet indgik i sidste uge en aftale med Chilenske Initi Spa, der skal fungere som salgskanal for Bactiquant i Chile. Selskabet har en børsværdi på 133MDKK og aktien er faldet 24% år til dato.

Kursudviklingen for Bactiquant A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) har virkelig været hårdt ramt i 2022, hvor de er faldet ca. 49%. I sidste uge faldt KPHC-indekset 1,7%, hvor førnævnte Alzinova AB (65%) udgjorde top 3 tilsammen med Implantica AG (36%) og Sprint Biosciences AB (28%). Obstecare AB klarede sig værst med et fald på 72%.

Læs også: Proof of concept peger mod fortsat kursfest

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

KPHC-indekset indeholder alle børsnoterede healtcare-aktier i Norden.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email