FDA-godkendelse af biopsisystem sender aktie til tops

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 1,4% i sidste uge. Det svenske S30-indeks steg 0,5% mens det danske C25-indeks steg 1,2%. 311 ud af 913 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var Neodynamics AB (+58%), News55 AB (+54%) og Loudspring Plc (+47%). Ugens værst performende aktie blev Ectin Research AB med et fald på 76%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen ved Kapital Partners indeks i sidste uge:

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Sektorudvikling den seneste uge

Utilities blev ugens bedst performende sektor med en stigning på 3,5%. Energy fulgte efter med 1,6%. Consumer cyclicals, healthcare, real estate, consumer non-cyclicals og basic materials faldt alle KPNGX-indekset med fald over 2%. Basic materials blev ugens værst performende sektor efter et fald på 3,5%.

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Neodynamics AB (+58%) (Nordnet) er en virksomhed inden for medicinsk teknologi. Virksomheden er fokuseret på udvikling og markedsføring af produkter til behandling af forskellige kritiske sygdomme. Gennem sin egenudviklede mikroimpulsteknologi tilbyder virksomheden præcisionsbehandlinger mod bl.a. forskellige former for kræft, primært brystkræft, der forekommer blandt kvinder.

Neodynamics AB fik i fredags godkendelse fra den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA) til sit Neonavia-biopsi-system. Neodynamics AB har en børsværdi på 98 MSEK, og aktien er faldet 53% år til dato.

Kursudviklingen for Neodynamics AB år til dato (-53%)

News55 AB (+54%) (Nordnet) driver et webbaseret nyhedssite, der er specielt tilpasset målgruppen +55 år. Visionen er at tilbyde nyheder, der er relevante for målgruppen, samtidig med at de er politisk upartiske. Ud over den digitale tjeneste tilbydes også et trykt magasin under navnet “Mässtidningen”

Selskabet har en børsværdi på 40 MSEK, og aktien er steget 28% år til dato.

Kursudviklingen for News55 AB år til dato (28%)

Loudspring Plc (+37%) (Nordnet) er et finsk investeringsselskab. Selskabet er især fokuseret på clean-tech-industrien, som omfatter virksomheder, hvis forretningsaktiviteter er fokuseret på at udvikle nye, mere miljøvenlige løsninger. Investeringsporteføljen består primært af virksomheder, der er aktive inden for energi og IT. Selskabet hed tidligere Cleantech Invest.

Selskabet har en børsværdi på 11MEUR, og aktien er faldet 34% år til dato samt over 95% de sidste 5 år.

Kursudviklingen for Loudspring Plc år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 2,7% i sidste uge. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast, hvilket er ringere end både KPNGX-indekset, C25-indekset og S30-indekset, der alle har leveret positive afkast siden den 1. januar 2020.

Læs også: Mdundo indgår partnerskab med endnu et teleselskab

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

19 ud af 52 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. Shape Robotics blev ugens vinder med en stigning på 15%. Seluxit A/S fulgte efter med en stigning på 12%. Alefarm Brewing A/S blev ugens værst performende aktie efter et fald på 16%. Alefarm Brewing er faldet 33% år til dato.

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år til dato

X-aksen viser udviklingen i procent den seneste uge, mens tabellen til højre viser afkastet år til dato for det enkelte selskab.

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

Kapital Partner Healthcare (KPHC) indekset faldt 1,4% i løbet af ugen. 108 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. Neodynamics AB (+58%) blev ugens vinder. Calmark Sweden AB (24%) og Oncopeptides AB (23%) steg også til tops blandt de nordiske healthcare aktier efter stigninger på hhv. 24% og 23%. Ectin Research AB klarede sig dårligst med et fald på 76%.

Læs også: Success medfører igangsætning af næste fase

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email