Dansk selskab som omdanner plastaffald til olie blandt vinderne på de nordiske vækstbørser

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 2,5% i sidste uge. Det svenske S30-indeks faldt 2,7% mens det danske C25-indeks faldt hele 6,3%. Siden 1. januar 2020 er KPNGX-indekset faldet 5%, mens Thomson Reuters Venture Capital Index er faldet 3%. Udviklingen i de nordiske vækstbørsaktier siden 1. januar 2020 svarer således til udviklingen inden for venture på internationalt plan. År til dato er KPNGX-indekset faldet 41%, mens Thomson Reuters Venture Capital Index er faldet 53%. 286 ud af 913 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var Triboron International AB (+62%), SensoDetect AB (+36%) og Waste Plastic Upcycling A/S (+34%). Ugens værst performende aktie blev Barramundi Group Ltd med et fald på 49%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen ved Kapital Partners indeks i sidste uge:

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Sektorudvikling den seneste uge

Academic & educational services samt real estate blev eneste sektorer, der leverede et positivt afkast efter stigninger på 0,9% og 0,1%. Industrials, consumer cyclicals, technology, utilities, healthcare og energy trak KPNGX-indekset ned, hvor energy blev ugens værst performende sektor efter et fald på 4,6%.

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Triboron International AB (+62%) (Nordnet) er aktiv inden for miljøteknologi. Virksomhedens specialiserede ekspertise findes inden for tribologiteknologi, der anvendes i biobrændstoffer. Produktsortimentet omfatter primært selvudviklet koncentrat, der anvendes til at reducere slid og friktion i motorkøretøjer.

Triboron International AB indgik i sidste uge en aftale med Sainsburys, som er en af Storbritanniens største supermarkedskæder. Triboron International AB skal levere additiver til behandling af dieselbrændstof, der anvendes af Sainsburys’ leverings- og transportkøretøjer. Selskabet har en børsværdi på 36 MSEK, og aktien er faldet 1% år til dato.

Kursudviklingen for Triboron International AB år til dato

SensoDetect AB (+36%) (Nordnet) har specialiseret sig i udvikling af udstyr, der anvendes til at analysere reaktionen på lydstimuleringer i patientens hjerne. Teknologien anvendes primært inden for psykiatrien, når patienter behandles for at skelne mellem potentielle psykiske lidelser. Produktet består af elektroder, der fastgøres på patientens hoved for at analysere hjerneaktiviteten. Resultaterne sammenlignes med en database med henblik på yderligere analyse.

Selskabet har en børsværdi på 38 MSEK, og aktien er faldet 38% år til dato.

Kursudviklingen for SensoDetect AB år til dato

Waste Plastic Upcycling A/S (+34%) (Nordnet) er en dansk virksomhed, der har udviklet en teknologi, som uden forarbejdning eller sortering kan omdanne udtjent plastaffald til olie, som kan bruges til at fremstille helt ny plast eller forskellige former for brændstof til f.eks. fly. Virksomhedens specialiserede ekspertise ligger i udviklingen af systemer, der anvendes til genanvendelse af plast.

Selskabet har en børsværdi på 740MNOK, og aktien er gået i nul siden selskabet blev børsnoteret i april til 15 NOK. Aktien har dog været oppe omkring kurs 30 NOK i slutningen af april måned.

Kursudviklingen for Waste Plastic Upcycling A/S år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 3% i sidste uge. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast, hvilket er ringere end både KPNGX-indekset, C25-indekset og S30-indekset, der alle har leveret positive afkast siden den 1. januar 2020.

Læs også: Mdundo indgår partnerskab med endnu et teleselskab

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

19 ud af 51 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. Alefarm Brewing A/S blev ugens vinder med en stigning på 18%. NORD.investments A/S fulgte efter med en stigning på 16%. Mapspeople A/S og LED iBond International A/S blev ugens værst performende aktier på First North Danmark efter de begge faldt på 19%. Mapspeople A/S er faldet 43% år til dato, mens LED iBond International A/S er faldet 67% år til dato.

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år til dato

X-aksen viser udviklingen i procent den seneste uge, mens tabellen til højre viser afkastet år til dato for det enkelte selskab.

Ugens bedst performende aktie på First North Danmark: Alefarm Brewing A/S

Alefarm Brewing A/S blev i forrige uge ugens værst performende aktie på First North Danmark, mens det i sidste uge var den bedst performende aktie.

Alefarm Brewing A/S (18%) (Nordnet) er et dansk bryggeri med speciale i ølbrygning, hvor øllet sælges videre under eget mærke rundt om på det nordiske marked. Virksomheden har en helt særlig niche, som de har valgt, at fokusere på og det er med øltyperne IPA og stout, som brygges i egne produktionsfaciliteter.

Selskabet har en børsværdi på 32MDKK og aktien er faldet 21% år til dato. Selskabets aktie steg i torsdags d. 15. september 19,4% med en volume på 500 aktier. Med andre ord hændte stigningen på baggrund af en lille handel i en forholdsvis illikvid aktie.

Kursudviklingen for Alefarm Brewing A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

Kapital Partner Healthcare (KPHC) indekset faldt 4,4% i løbet af ugen. 84 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. SensoDetect AB (+36%) blev ugens vinder. S2 Medical AB (26%) og Bioporto A/S (18%) steg også til tops blandt de nordiske healthcare aktier efter stigninger på hhv. 26% og 18%. Enzymatica AB klarede sig dårligst med et fald på 33%.

Læs også: Lifecare-aftale indikerer positive studiedata

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.




Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email