Dansk aktie bag analyseværktøjer fortsætter kursridt i overvejende negativt marked

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 4,1% i sidste uge. Det svenske S30-indeks faldt 1,6 mens det danske C25-indeks faldt 4%. 299 ud af 913 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var Incoax Networks AB (+102%), Savosolar Oyj (+63%) og Q-Interline A/S(+37%). Ugens værst performende aktie blev Vastsvensk Logistik AB med et fald på 99%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen i Kapital Partners indeks i sidste uge: Overvejende negativ stemning

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Udviklingen på sektorniveau på de nordiske vækstbørser

Samtlige sektorer oplevede store fald undtagen academic & educational services klarede sig bedst i sidste uge med en stigning på 3,3%. Basic materials blev ugens værst performende sektor efter et fald på 3,8%, mens industrials fulgte efter med et fald på 3,5%.

Sektorafkastet for KPNGX-indekset i sidste uge

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Incoax Networks AB (+102%) (Nordnet) er et teleselskab. Virksomheden er fokuseret på at levere produkter og tjenester inden for telekommunikation og bredbånd, med størst fokus på forskellige IP- og surfingløsninger med Gigabit-hastighed. Virksomheden udvikler både hardware og software og har kunder i flere brancher.

Incoax Networks AB meddelte i sidste uge, at de modtaget en ordre fra en Tier-1-operatør til en værdi på 3-5 MSEK. Incoax Networks AB har en børsværdi på 121 MSEK og aktien er faldet 59% år til dato.

Kursudviklingen for Incoax Networks AB år til dato

Savosolar Oyj (+63%) (Nordnet) er en finsk virksomhed, der leverer solvarmesystemer til fjernvarme og industriel procesvarme. De varmesystemer, som virksomheden leverer, er f.eks. egenudviklede solfangere, som virksomheden bygger komplette delsystemer omkring, herunder styring, varmelagring, levering og integration med andre varmekilder.

Savosolar indgik i løbet af ugen en aftale med VG-Shipping om at overtage Meriaura samt VG Ecofuels mod aktier. Savosolars nuværende aktionærer vil eje 30 procent og VG-Shipping 70 procent af det nye selskab, der dannes efter handlen. Selskabet har i skrivende stund en børsværdi på 16MEUR, og aktien er steget 64% år til dato.

Kursudviklingen for Savosolar Oyj år til dato

Q-Interline A/S (+37%) (Nordnet) opererer i teknikbranchen. Virksomheden udvikler tekniske, analytiske løsninger, samt måleudstyr, som anvendes indenfor proces- og produktanalyser. Deres kunder findes indenfor fødevare-, lægemidler- og landbrugsindustrien.

Selskabet har en børsværdi på 221MDKK, og aktien er steget 332% år til dato.

Kursudviklingen for Q-Interline A/S år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 1,5% i sidste uge. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast, hvilket er ringere end både KPNGX-indekset, C25-indekset og S30-indekset, der alle har leveret positive afkast siden den 1. januar 2020.

Læs også: Nexcom H1: Sikring af kapital til profitabel vækststrategi

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

20 ud af 52 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. Q Interline A/S blev ugens vinder med en stigning på 37%. Donkeyrepublic Holding A/S fulgte efter med en stigning på 12%. LED iBond International A/S blev ugens værst performende aktie efter et fald på 32%. LED iBond International A/S er faldet 65% år til dato.

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

Kapital Partner Healthcare (KPHC) indekset faldt 4% i løbet af ugen. 108 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. Lumito A/S (+28%) blev ugens vinder. Lytix Biopharma AS (22%) og ScandiDos AB (21%) steg også til tops blandt de nordiske healthcare aktier efter stigninger på hhv. 22% og 21%. Dancann Pharma A/S klarede sig dårligst med et fald på 67%.

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Læs også: Biosergen et stort skridt nærmere

Ugens vinder for de nordiske healthcare aktier: Lumito AB

Lumito AB (28%) (Nordnet) er en virksomhed inden for medicinsk teknologi. I dag er virksomheden specialiseret i forskning og udvikling af diagnostik med fokus på vævsprøver. Produktplatformen er baseret på den patenterede teknologi, og det første produkt, der er udviklet inden for digital patologi, er rettet mod patologiafdelinger på hospitaler og kontraktlaboratorier.

Selskabets børsværdi er 203MSEK, og aktien er faldet 60%.

Kursudviklingen for Lumito AB år til dato

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.




Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email