Aktie bag supermateriale blev ugens vinder for 3. gang i år

Kapløbet om at blive ugens bedst performende aktie var meget tæt. Der skulle næsten målfoto til at finde vinderen eftersom 5 selskaber leverede et afkast på 55-58%. Ugens vinder blev en gammel kending, som har været ugens bedst performende aktie 2 gange tidligere i år – det er noget af en bedrift med tanke på, at der er over 900 aktier på tværs af de nordiske vækstbørser.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) faldt 0,8% i sidste uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 89,54. Det gik værre for de større nordiske indeks, hvor det svenske S30-indeks faldt 3,3%, mens det danske C25-indeks faldt 2,5%. De forskellige indeks svinger fra uge til uge, men det svenske S30-indeks og det danske C25-indeks følges typisk ad, hvilket kan ses på nedenstående graf.

Siden 31. december 2021 har KPNGX-indekset leveret et negativt afkast på 44%. Til sammenligning har det svenske S30-indeks og det danske C25-indeks leveret et negativt afkast på ca. 15% hver.

Udviklingen i KPNGX-indekset i år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge er ca. 1/3 for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser samt for de nordiske aktier inden for healthcare.

På tværs af de nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 299 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 18 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. Ved nordisk healthcare (KPHC) leverede 94 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Der var et utroligt tæt løb i sidste uge, om at komme i ugens top 3. De 3 bedst performende selskaber leverede et afkast på 56-58% efterfulgt af Syncro Group AB og Encore Group AB, som leverede 55-56% i afkast.

Svenska Aerogel Holding AB (+58%) (Nordnet) udvikler løsninger til isolering, maling og overfladelag. Selskabets løsninger er baseret på et alternativ til aerogel, som er en gel, der er fyldt med luft og anvendes til gasfiltrering og isolering. Aerogel er dog meget dyrt, hvorfor Svenska Aerogels løsning er interessant, da deres alternativ kan produceres 70-90% billigere. Det bemærkelsesværdige ved Svenska Aerogel er, at det er 3. gang i år, at de lander i toppen afkastmæssigt.

Streamify AB (57%) (Nordnet) er aktiv inden for teknologibranchen. Virksomheden har udviklet en digital SaaS-platform, der kombinerer live streaming og e-handel i samme platform. Tjenesterne bruges bl.a. til livestreaming af koncerter og forskellige arrangementer. Virksomheden har etableret flere partnerskaber inden for sports- og musikbranchen.

Hilbert Group AB (56%) (Nordnet) er et investeringsselskab, der er fuldstændig fokuseret på digitale aktiver, primært kryptovalutaer og blockchain-teknologier. Forretningsmodellen er diversificeret i fire vertikaler: aktivforvaltning, egen handel, virksomhedsinvesteringer samt data og analyse. Kunderne består af velhavende privatpersoner og institutionelle investorer.

Læs mere: To (alt for) billige aktier til under 10 MDKK

Kursudviklingen for Svenska Aerogel AB, Streamify AB og Hilbert Group AB år-til-dato

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,5% i sidste uge. KPFNDK-indekset har underperformet relativt til C25-indekset med 5,4% i 2022. KPFNDK-indekset har dog klaret sig bedre end de fleste af de mere risikobetonede aktieindeks som KPNGX-indekset og TR Venture Capital Index i 2022.

Læs også: Investeringscasen for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset i år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

NORD.investments A/S blev ugens vinder efter en stigning på 21,3% uden selskabsspecifikke nyheder. Hydract A/S fulgte meget tæt efter med en stigning på 20,7%. I forrige uge var Hydract A/S den dårligst performende aktier. I sidste uge var det Odico A/S med et fald på 20%. Det er fortsat Samesystem A/S, som har været den dårligst performende aktie på First North Danmark i år med et fald på 82%, mens årets bedste aktie har været Q-Interline A/S, der er steget 114% år-til-dato.

Læs nærmere om Nexcom: Et udfordrende kvartal har krævet handling

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) har været hårdt ramt i 2022 med fald på 46%. I sidste uge faldt KPHC-indekset yderligere 2%, hvor Vivesto AB (38%), Tendo AB (32%) og Redwood Pharma AB (29%) udgjorde top 3. Lipidor AB klarede sig værst med et fald på 58%.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Udviklingen i KPHC-indekset i år

KPHC-indekset indeholder alle børsnoterede healthcare-aktier i Norden.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Vivesto AB (+38%) (Nordnet) har specialiseret sig i forskning og udvikling af lægemidler til behandling af alvorlige sygdomme inden for onkologi. Teknologien er baseret på virksomhedens tekniske platform, hvor forskningen er baseret på nanoteknologi. I dag foregår driften primært i de nordiske lande og Nordamerika.

Tendo AB (32%) (Nordnet) er en medicoteknologisk virksomhed, der udvikler medicoteknologiske robothjælpemidler til rygmarvsskader. Virksomhedens produkter omfatter primært Tendo OneGrip, en handske med et såkaldt integreret exoskelet, som hjælper personer med begrænset håndfunktion som følge af en rygmarvsskade.

Redwood Pharma AB (29%) (Nordnet) er en lægemiddelvirksomhed. Hovedfokus er på produktion af øjenlægeprodukter. Produkterne indeholder aktive stoffer, der anvendes til behandling af tørre øjenlidelser (DED), der er kendetegnet ved tørhed, smerte og svie. Sygdommen skyldes betændelse som følge af dysfunktion i kirtlerne samt brug af kontaktlinser.

Kursudviklingen for Vivesto AB ,Tendo AB og Redwood Pharma AB AB år-til-dato

Tendo AB blev først noteret i april måned, hvorfor grafen først starter i starten af april for Tendo AB

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email