Vækstbørserne outperformer med software og cleantech i vælten

Det blev 3. uge i streg, hvor vækstbørserne gjorde det godt relativt til de større indeks. Selskabernes indsats mod større profitabilitet begynder at blive belønnet i aktiekurserne. Særligt de danske vækstbørsaktier steg efter guidance om høj vækst i et softwareselskab, stor ordreindgang hos en udvikler af klimavenlige ventilationsprodukter og et bestyrelsesmedlem, der købte aktier for over MDKK 1,6.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier gik i nul til 74,73, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 2,7% til kurs 158,15. C25-indekset faldt 0,8%, mens S30-indekset i Sverige steg med 0,1%. Igennem det seneste år har TRVCI-, C25- og S30-indekset markant outperformet de nordiske vækstbørser, men sidste uge var 3. uge i streg, hvor vækstbørserne halede en anelse ind på de større indeks, selvom der stadig er langt op.

Læs mere: Mdundo justerer forventningerne efter kraftige valutaudvsing i Nigeria

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


49% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 439 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 49%. Gennemsnittet er 43% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. 21 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, og den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den ligger under 50%, selvom KPNGX-indekset går i plus. Positivprocenten har dog været opadgående de seneste uger.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+53-132% afkast for ugens vindere

My Beat AB (132%) tilbyder mobiltjenester til telekommunikation i form af mobiltelefoni og mobil datatrafik fra en anden operatørs netværk. Kunderne består af både privatpersoner og små og mellemstore erhvervskunder rundt om på markederne i Norden. Stigningen kom efter forbedring af lønsamheden samt nedsættelse af gæld.

Respiratorius AB (58%) er en forskningsvirksomhed med fokus på udvikling af lægemiddelkandidater til behandling af kræft og især aggressivt lymfom. Virksomheden blev oprindeligt etableret i 1999 som et spin-off fra Lunds Universitet.

Lipidor AB (54%) arbejder med forskning og udvikling i de prækliniske og kliniske faser. Det største forretningsområde er udvikling af lægemidler, der anvendes til behandling af forskellige hudsygdomme. Eksempler på sygdomme, der behandles, er psoriasis, forskellige hudinfektioner og atopisk dermatitis. I sidste uge besluttede Lipidor sig for en MSEK 58 emission, der sikrer finansiering til gennemførelsen af det kommende fase III-studie.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER 5 aktier over 100% YTD

Relesys steg 29% den seneste uge. Aktien har været kraftigt stigende siden midten af marts, hvor selskabet fremlagde guidance for 2024. Relesys forventer en omsætning i niveauet MDKK 72-76 svarende til 26-33% vækst. Mere interessant er det, at ARR forventes på MDKK 83-88 svarende til 34-42% vækst. WindowMaster International steg også efter stærk vækst i ordreindtaget på MDKK 74 i Q1 svarende til 24% vækst YoY, der tyder godt for den fremtidige vækst. Risma-aktien steg 3% efter et bestyrelsesmedlem købte aktier for MDKK 1,65 til kurs 9 DKK. Kursen står i kurs DKK 9,20 nu. År-til-dato er Seluxit fortsat den bedste performer med en kursstigning på 217%. Selvom der er langt ned til nr. 2 på listen, så har 4 andre aktier også leveret et afkast på 100% eller derover (dagens stigning i Relesys er medtaget). Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er -0,7%, mens det år-til-dato lyder på 13,3%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email