Vækstbørserne outperformede C25 – en ny trend?

I sidste uge outperformede vækstbørserne de større aktieindeks, hvor bl.a. Scandinavian Medical Solutions fik 3 nye ordre, mens Mdundo justerede forventningerne grundet valutaudsving. Hertil var der også en potentiel fusion på menuen i Sverige med bl.a. Alm Equity. Seluxit fortsatte sin suveræne performance, og aktien er dermed fortsat den bedste danske aktie år-til-dato med en stigning på over 200%.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier steg 1,9% til 73,77, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 2% til kurs 163,35. Både C25-indekset og S30-indekset i Sverige faldt med hhv. 0,4% og 0,6%. Det var dermed en uge, hvor de mindre børser outperformede de større aktieindeks, hvilket ellers har været en sjælenhed de seneste 2 år.

Læs mere: Mdundo justerer forventningerne efter kraftige valutaudvsing i Nigeria

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


44% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 394 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 44%. Gennemsnittet er 42% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. 25 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, og den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den ligger under 50%, selvom KPNGX-indekset går i plus.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+53-110% afkast for ugens vindere

Mavschack AB (110%) (Nordnet) er en global softwarevirksomhed med speciale i streaming. Mavshacks primære produkt er en proprietær og cloud-baseret platform til live shopping, hvor brands kan producere live og interaktivt videoindhold til markedsføringsformål. Platformen gør det muligt for virksomheder at tilbyde digitale shoppingoplevelser, der kan distribueres via hjemmesider, sociale medier og andre digitale kanaler. Aktien steg efter 10% vækst på platformen fra januar til februar (Link).

eBlitz Group AB (64%) (Nordnet) tilbyder investering og rådgivning til virksomheder, der opererer inden for digital underholdning. Virksomhedens forretningskoncept er at levere uafhængig forretningsrådgivning og finansieringsløsninger til svenske vækstvirksomheder og aktivt forvalte virksomhedens egenkapital i aktionærernes interesse.

Svenska Nyttobostäder AB (53%) (Nordnet) ejer og administrerer ejendomme med hovedsageligt kvadratiske og klimasmarte lejligheder til mindre husholdninger. Bestanden er placeret i Storstockholm i nærheden af offentlig transport. Lejlighederne udlejes bl.a. til skoler, sundhedsvæsen og virksomheder. Virksomhedens vision er at opfylde behovet for boliger til mindre husholdninger til priser, som alle med en indkomst har råd til. Aktien steg efter nyheden om en potentiel fusion med ALM Equity of Svenska Nyttobostäder (Link).

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 229% YTD

Scandion Oncology og Seluxit steg begge 26% den seneste uge. Selskaberne præsenterede ikke nyheder i påsken, men ugen forinden præsenterede de hhv. lovende fase II resultater og en aftale med Aalborg Havn, hvorfor stigningerne formentlig er momentum fra ugen forinden. Scandivian Medical Solutions, der videresælger brugt medicinsk udstyr, steg 11% efter de fik 3 ordrer til en samlet værdi af MDKK 7,5-12, mens Mdundo foretog en justering af deres forventninger grundet store valutaudsving i Nigeria. År-til-dato er Seluxit fortsat den bedste performer med en kursstigning på 229%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 1,7%, mens det år-til-dato lyder på 14,3%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email