Vækstbørserne lider lidt, men ellers positive femgang over en bred kam, 140% topafkast, cryptoaktie op 82% og to danske over 100% YTD (UGE 51)

Vækstbørserne led et lille knæk i den seneste uge efter et stykke tid med øget optimisme. Trenden er dog fortsat opad for de nordiske aktieindeks. Blandt de danske vækstbørsaktier gjorde flere sig positivt bemærket efter gode regnskaber, succesfuld kapitalrejsning og potentielle nye vækstmarkeder i sigte.

KPNGX-indekset over alle de nordiske vækstbørsaktier faldt 1,2% til kurs 73,59 i sidste uge, mens TRVCI-ventureindekset steg 3,5% til kurs 143,56. C25-indekset steg 1,5% og S30-indekset 3,2%. Dermed fortsætter indeksene deres positive performance de seneste 1-2 måneder, hvilket også tydeligt fremgår af kursgraferne nedenfor. Der er dog stadig en markant forskel på TRVCI-indeksets og KPNGX-indeksets afkast i løbet af det seneste år, selvom begge indeks indeholder selskaber med venturelignende karakteristika.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Følg med i fremtidiens aktier = impact aktier i Norden! Vores blog og nyhedbsrev NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier. Vi har inddelt dem i syv kuraterede sektorer, så det et nemt at følge trends og nye muligheder for gode investeringer. Se mere her og tilmeld dig nyhedsbrevet her.


47% af aktierne i fremgang

I sidste uge leverede 426 af de 890 nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast. 34 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Sammenlignet med tidligere på året er en positivprocent på 47% i den høje ende af skalaen, og i de seneste uger har der generelt været pæne positivprocenter i intervallet 40-50%+, hvilket er pænt stykke over niveauet i starten af året, hvilket tyder på bredere optimisme på vækstbørserne.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

Store kursgevinster for de tre bedst aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Carbiotix AB (140%) (Nordnet) er en bioteknologisk virksomhed, der er aktiv inden for mikrobiomområdet. Virksomheden udfører i øjeblikket forskning og udvikling og sælger produkter og tjenester inden for primært fire forretningsområder: Diagnosticering af tarmsundhed, præbiotiske ingredienser, medicinske fødevarer og terapeutiske behandlinger.

Fluicell AB (98%) (Nordnet) udfører forskning og udvikling inden for behandling af cellers sammensætning i udviklingen af nye lægemidler. Virksomheden har udviklet en produktportefølje bestående af patenterede forskningsinstrumenter, som bruges til at studere, analysere og endelig behandle celler. Derudover er der ekspertise inden for 2D/3D-print.

Qucikbit EU AB (82%) (Nordnet) er en svensk fintech-virksomhed, der blev grundlagt i 2016 med den mission at gøre det lettere for mennesker og virksomheder at bruge kryptovaluta i deres hverdag. I dag tilbyder Quickbit produkter til e-handlere, så de kan modtage betaling i kryptovaluta, og til mennesker, så de kan bruge kryptovaluta. Seneste uges stigning kommer formentlig i kølvandet på den stigende interesse for krypto det seneste stykke tid.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev biotekselskabet Scandion Oncology den mest stigende danske vækstbørsaktie med et afkast på 32% efter de identificerede en potentiel effektiv behandling mod mavekræft. Samtidigt steg ViroGates 25% efter de foretog en emission med en tegningsgrad på 92% med et provenu på 13,9MDKK før omkostninger. En tegningsgrad på 92% er OK i det nuværende finansieringsmiljø. Dataproces Group A/S steg 17% efter de fremlagde regnskab med en vækst på 50% i omsætningen. I bunden findes høreapparatsselsabet Audientes, der er faldet 93% i år. År-til-dato er Cessatech og Orderyoyo de eneste selskaber, som er steget over 100%. Curasight, Hove, Risma Systems Samesystem og Fluoguide, har også gjort det godt med stigninger 61%-82%.

Samesystem A/S og Nord.investments har begge modtaget godkendelse for afnotering med sidste handelsdag henholdsvis den 18. januar og 7. februar 2024.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email