Vækstbørserne fortsætter frem med BactiQuant i fokus med potentiale til at revolutionere overvågning af bakterier

I sidste uge steg steg både KPNGX-, C25-, S30 og TRVCI-indekset. De mest interessante nyheder var en opjustering af forventningerne hos WindowMaster, høj vækst for Alefarm Brewing på det hollandske marked, insiderkøb samt en update fra BactiQuant om mulige bakterieløsninger til Novo Nordisk.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier steg 0,1% kurs 78,04, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset steg 4,8% til kurs 156,57. C25-indekset steg 1,7%, mens S30-indekset i Sverige steg 0,7%. Det var således en uge med stigninger over hele feltet. Det seneste år har TRVCI-, C25- og S30-indekset fortsat markant outperformet de nordiske vækstbørser, men de siden slutningen af marts måned har KPNGX-indekset halet ind på de større indeks, selvom det stadig er faldt over det seneste år.

Læs mere: Curasight får godkendelse til start af fase II studie med uTRACE

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Grønt er det nye sort! NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


50% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 397 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 45%. Gennemsnittet er 44% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. 24 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den sjældent er over 50% uanset om KPNGX-indekset går i plus eller ej. Særligt de seneste måneder, hvor KPNGX er steget betragteligt, er positivprocenten stadig under 50%.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

68-137% afkast for ugens vindere

SoftOx Solutions AB (137%) har udviklet en selvpatenteret opløsning baseret på eddikesyre til behandling af kroniske sår hos patienter. Opløsningen bruges til at fjerne infektioner, der er forbundet med biofilm, som består af forskellige klynger af bakterier. En del af lægemiddeludviklingen foregår i samarbejde med andre forskningsinstitutter.

Bactiquant A/S (119%) har udviklet en teknologi, der bruges til at overvåge bakterieniveauet i vand og til at sikre brugen og forvaltningen af vandressourcer. Virksomheden leverer til kunder på det globale marked, som primært består af store industrivirksomheder, der har brug for vandkøling og spildevandsbehandling. Bactiquant har været rigtig godt kørende i 2024 med en stigning på 400%

Front Ventures AB (68%) leverer omfattende løsninger til virksomheder med finansielle problemer og virksomheder i etableringsfasen. Der tilbydes rådgivning inden for iværksætteri, økonomistyring, jura, markedsføring og salg. Størstedelen af forretningen foregår gennem datterselskabet Svensk Företagsrekonstruktion AB

Se også: Investeringscasen for Mdundo

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER 3 aktier over 100% YTD

Bactiquant blev ugens vinder med en stigning på 119% efter deres mulige samarbejde med Novo Nordisk blev yderligere omtalt. Bactiquant siger selv, at deres løsninger potentielt kan revolutionere den måde, man overvåger bakterieniveauer i den farmaceutiske industri. WindowMaster International, der leverer kontrolsystemer og automatiserede løsninger, steg 24%. Det skete efter selskabet fik endnu en ordre fra en større dansk virksomhed, hvilket førte til en opjustering af forventningerne til 2024. Selskabet forventer nu en omsætning i niveauet MDKK 265-275 (11-16% vækst) mod MDKK 255-265 samt EBITDA på MDKK 28-33 (11-12% vækst) mod MDKK 25-29. Risma Systems, der udvikler SaaS-løsninger til GDPR-styring mv., steg 9% efter formanden købte aktie for ca. DKK 52.000. Endeligt steg ølbryggeriet, Alefarm Brewing, 8%, der bl.a. annoncerede en vækst på 24% i det hollandske marked.

År-til-dato er MapsPeople nu den bedste performer med en kursstigning på 165%. Antallet af aktier med en stigning over 100% er nu tre efter at Trophy Games Development er røget under 100%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 2.0%, mens det år-til-dato lyder på 14.7%.

Læs mere: Investeringscasen for FluoGuide

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email