Curasight får godkendelse til start af fase II studie med uTRACE

Curasight har netop fået godkendt ansøgning om start af fase II forsøg med uTRACE i prostakræft. Første patient forventes doseret allerede i Q2 2024, og der er mulighed for, at der lander milepælsbetalinger ved positive data. Samtidigt fik selskabet i sidste uge en ny stærk formand.

Ticker: CURAS | Pris: DKK 10,80 | Market Cap.: MDKK 215 | YTD kursudvikling: -39%

Curasight, et fase 2 biotekselskab, har udviklet to produkter, der dels kan identificere kræftceller (uTRACE), dels målrette strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller, der kombineret benævnes uPAR Theranostic. Fordelen ved uTREAT, der er en radioligandterapi, er, at man undgår at bestråle sundt væv, hvilket er en væsentlig bivirkning ved traditionel strålebehandling. Det undgår Curasight ved, at uTREAT, ligesom uTRACE, alene binder sig til receptorer, der kun findes i kræftceller og derved alene udsender stråling imod kræftceller, hvorved sundt væv ikke modtager stråling.

Læs mere: Investeringscasen for Curasight

Start af fase II forsøg med uTRACE i prostatakræft

Curasight har fået godkendt deres clinical trial applicaton af det Europæiske Lægemiddelsagentur, så de nu er klar til at starte fase II forsøget med uTRACE mod prostatakræft. Første patient forventes doseret allerede i dette kvartal. Formålet med forsøget er at give klinisk indsigt i brugen af uTRACE, som en ikke-invasivt metode til mere større præcision at kunne diagnosticere prostatakræft.

Fase II forsøget for uTRACE i prostatakræft er en del af aftalen med Curium. Aftalen giver Curasight op mod 70 MUSD i milepælsbetalinger samt tocifrede royalties på salget. Den første milepælsbetaling på USD 500.000 er allerede modtaget, og ved positive data af fase II forsøget forfalder formentligt en større betaling til Curasight. Curasight har endnu ikke indikeret, hvornår de første resultater (topline data) for studiet forventes.

Ny formand på plads

I sidste uge meddelte selskabet bestyrelsesformanden, Per Falholt, trådte tilbage, og at Kirsten Drejer er blevet indsat som ny formand. Kirsten Drejer har været medlem af bestyrelsen i Curasight siden 2021, og hun er også næstformand i Zealand Pharma samt bestyrelsesmedlem i Malin Corporation. Ligeledes var Drejer med til at stifte Symphogen og drive selskabet som CEO til over 100 ansatte. Det er med andre ord end ny formand med lang erfaring inden for branchen, der tager over.

Kurspotentiale på +50%

I februar annoncerede Curasight, at de ville hente MDKK 51,2 til at accelerere udviklingen af pipelinen. Emissionen blev dog aflyst bl.a. fordi aktiekursen lå under tegningskursen i tegningsperioden. Den aflyste emission har medført fald i aktiekursen, selvom casen er forholdsvis uændret. Den seneste uge er aktien dog steget 11%, og der er stor upside på over 50% at hente, hvis kursen kommer tilbage til, hvor den lå inden den annoncerede emission.

Kursudviklingen for Curasight vs. KPHC-indekset det seneste år

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email