Vækstbørserne er (meget) godt kørende, stor ordre til Opticept, insiderkøb hos Movinn, 160% til ugens aktie

I sidste uge steg både KPNGX- og C25-indekset, mens TRVCI- og S30-indekset faldt. Opticept Technologies steg over 100% efter en ordre på MSEK 60, mens Movinn steg 22% efter insiderkøb fra flere bestyrelsesmedlemmer. Endeligt steg et svensk biotekselskab 160% efter nyheden om en fusion med Magle Group.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier steg 0,7% kurs 77,95, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 5,4% til kurs 149,44. C25-indekset steg 0,5%, mens S30-indekset i Sverige faldt 0,7%. Dermed var det endnu en uge, hvor KPNGX-indekset har været godt kørende efter flere udfordrende år. Det seneste år har TRVCI-, C25- og S30-indekset fortsat markant outperformet de nordiske vækstbørser, men de siden slutningen af marts måned har KPNGX-indekset halet ind på de større indeks.

Læs mere: Curasight får godkendelse til start af fase II studie med uTRACE

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Grønt er det nye sort! NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


50% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 447 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 50%. Gennemsnittet er 44% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. 24 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den sjældent er over 50% uanset om KPNGX-indekset går i plus eller ej.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+114-160% afkast for ugens vindere

Amniotics AB (160%) har specialiseret sig i forskning og udvikling af forskellige lægemiddelkandidater. Produktporteføljen omfatter f.eks. stamcellebaserede terapier til behandling af alvorlige livstruende sygdomme, hvor effektiv behandling mangler eller er utilstrækkelig. Aktien steg efter nyheden om en fusion med Magle Group (Link).

Ngenic AB (123%) arbejder med digitalisering og udvikling af tekniske løsninger til energisystemer. Produkterne muliggør overvågning og måling af eksisterende infrastruktur i el- og fjernvarmenetværk. I sidste uge ansøgte selskabet om en rekonstruktion af dets gæld mm.

Opticept Technologies AB (114%) er leverandør til fødevare- og planteindustrien med teknologiske løsninger, der bruges til at øge bæredygtigheden af forskellige råvarer. Virksomheden arbejder med biologiske processer, der giver øget udvinding fra råvaren, forlænget holdbarhed, reduceret spild og bevaret smag, aroma, farve og næringsindhold i slutproduktet. Aktien steg efter en ordre til en værdi af MSEK 60, og selskabet har optaget et lån på MSEK 29 for at imødekomme efterspørgslen.

Se også: Investeringscasen for Mdundo

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER 2 aktier over 100% YTD

Bactiquant, der har udviklet en teknologi til at overvåge bakterieniveauer i vand, blev ugens vinder med 21% afkast efter udvidelse af markedsaktiviteter i Chile. Movinn, en udbyder af indflytningsklare, plug-and-play servicerede lejligheder, steg 18% efter insiderkøb fra flere bestyrelsesmedlemmer. Dataproces Group, der udvikler digitale platforme til den offentlige sektor, faldt knap 1%, selvom flere kommuner køber softwareløsninger af selskabet.

År-til-dato er MapsPeople nu den bedste performer med en kursstigning på 154%. Antallet af aktier med en stigning over 100% er nu to efter at Trophy Games Development er røget under 100%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 0,5%, mens det år-til-dato lyder på 13%.

Læs mere: Investeringscasen for FluoGuide

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email