Vækstaktierne halter efter både venture og large cap, men +100% LW og 72% YTD for top aktier

Venture er stukket helt af, men vækstaktierne er også blevet hægtet af large cap i år. En ny vækstbørsaktie (dansk cannabisselskab) er kravlet til tops, som den bedste performer år-til-dato med et afkast på 73% efter lancering af produkter i Australien.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier, forblev næsten uændret med et fald fra 75,62 til 75,60 i sidste uge, mens TRVCI-ventureindekset fortsatte sit kursridt med en stigning på 3% til kurs 157,83. C25-indekset steg 1,3% og S30-indekset steg 3,1%. Dermed steg alle indeksene pænt med undtagelse af KPNGX-indekset.

Læs også: Første milepælsbetaling i hus og flere kurstriggere på vej i år

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


NORDISKE VÆKSBØRSAKTIER – 33% af aktierne i fremgang

I sidste uge leverede 392 af de 900 nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast. 39 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. En positivprocent på 44% er ganske fint sammenlignet med positivprocenten de seneste 6-12 måneder.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+100% for de tre bedst aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Oncozenge AB (111%) (Nordnet) er en svensk medicinalvirksomhed, der udvikler behandling til smertelindring hos patienter, der lider af orale smerter forårsaget af strålebehandling og kemoterapi mod kræft. Efter at have afsluttet fase 2-studier er virksomhedens produktkandidat under videreudvikling som grundlag for at ansøge om regulatoriske markedsgodkendelser og kommercialisering.

Eurobattery Minerals AB (105%) (Nordnet) er et svensk mineselskab. Selskabet fokuserer på efterforskning og udvikling af nikkel-kobolt-kobber-projekter i Europa for at levere råmaterialer til batteriindustrien og markedet for elbiler. Virksomheden har flere igangværende og parallelle batterimineralprojekter i forskellige faser af mineprocessen. I ugens løb annoncerede Eurobattery Minerals resultatet af en emission, hvor de får tilført 23 MSEK før emissionsomkostninger (Link).

Scandinavian ChemoTech AB (102%) (Nordnet) er en forsknings- og udviklingsvirksomhed, der har udviklet teknologien Tumor-Specific Electroporation – TSE™ til behandling af forskellige kræftformer. Teknologien betyder, at der sendes elektroniske impulser til det behandlede område, og tumorcellernes membraner åbnes for at nå deres DNA.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 72% YTD

I den seneste uge var cannabisselskabet CS Medica den mest stigende danske vækstbørsaktie med et afkast på 13% efter selskabet bl.a. registerede og lancerede produkter i Australien. Aktien blev efterfulgt af Dancann Pharma, der også opererer inden for cannabis. DonkeyRepublic Holding steg 7% i ugens løb, efter de annoncerede positivt EBITDA på 9,3 MDKK samt en omsætning på 115,1 MDKK for 2023. Selskabet har en markedsværdi på 114 MDKK. År-til-dato er det nu CS Medica, der er bedste performer med en stigning på 72% efterfulgt af Impero og ViroGates på hhv. 55% og 36%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er -1,8%, mens det år-til-dato lyder på 4%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email