Første milepælsbetaling i hus og flere kurstriggere på vej i år

Curasight er startet godt i 2024 med en milepælsbetaling fra Curium. Det sker efter et hæsblæsende 2023 med et aktieafkast på 74% på baggrund af positive forskningsresultater og en ny partneraftale. Endnu et interessant år venter forude med flere kurstriggere, der kan tage aktien til næste niveau.

Ticker: CURAS | Pris: DKK 18,9 | Market Cap.: 387 MDKK | YTD kursudvikling: 6%

Curasight, et fase 2 biotekselskab, har udviklet to produkter, der dels kan identificere og binde sig til kræftceller (uTRACE), dels målrette strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller, der kombineret benævnes uPAR Theranostic. Fordelen ved uTREAT, der er en radioligandterapi, er, at man undgår at bestråle sundt væv, hvilket er en væsentlig bivirkning ved traditionel strålebehandling. Det undgår Curasight ved, at uTREAT, ligesom uTRACE, alene binder sig til receptorer, der kun findes i kræftceller og derved alene udsender stråling imod kræftceller, hvorved sundt væv ikke modtager stråling.

Første milepælsbetaling fra Curium er modtaget

Curasight har modtaget første milepælsbetaling på 500,000 USD fra partneraftalen med Curium. Partneraftalen, der gælder for uTRACE i prostatakræft, indeholder udviklings- og kommercielle milepælsbetalinger på op mod 70 MUSD samt tocifret royalties på salget. Milepælsbetalingen relaterer sig til GMP-fabrikering af det afsluttede produkt, der viser, hvor langt Curasight er nået.

Start af fase 2 forsøg i samarbejde med Curium for uTRACE allerede i Q2 2024

I december indsendte Curasight i samarbejde med Curium ansøgning om start af fase II forsøg i prostatakræft. Første patient forventes doseret allerede i Q2 2024, hvor yderligere milepælsbetalinger kan tilfalde Curasight, der agerer som en vigtig finansieringskilde for selskabet. I første omgang udføres fase II forsøget på tre hospitaler i Danmark og Sverige, mens det senere udvides til både Tyskland og USA, som er afgørende for, at produktet kan godkendes globalt. Forsøget er designet i samarbejde med FDA i USA.

Yderligere – og større – partneraftaler kan komme i år

I Curasights seneste Q3-rapport nævnes, at der er løbende diskussioner med større pharmaselskaber om muligheder og interesse i uTREAT og uTRACE. Partneraftalen med Curium gælder kun for uTRACE i prostatakræft. Curasight har derfor rig mulighed for at lave lignende aftaler med uTRACE i andre indikationer samt med uTREAT i selvsamme indikation.

Den positive fremgang i partneraftalen med Curium samt fremgang i den øvrige pipeline med uTRACE og uTREAT styrker Curasights muligheder for at indgå nye partneraftaler. Markedet for uTREAT er betydeligt større end uTRACE, da produktet behandler patienter fremfor diagnostik af kræft. Eksempelvis er markedet for behandling af glioblastom (aggressiv hjernekræft) på 5.100 MEUR, mens det for diagnostik er 195 MEUR. Dermed kan potentielle partneraftaler også blive endnu større end de 70 MUSD + royalties, som er gældende for uTRACE i prostatakræft.

Forventede kurstriggere i 2024

Kursudviklingen i biotekselskaber er overvejende drevet af resultaterne fra studier og aftaler med pharmaselskaber, som både skaber ny eller større interesse og dermed større handelsvolumen, men også risiko for store kursudfald. I 2024 har Curasight en række interessante kurstriggere, der kan få aktien til at fortsætte kursfremgangen fra 2023.

  • Start af fase 2 forsøg med uTRACE i prostakræft Q2 2024
  • Prækliniske resultater i forskellige kræftindikationer med uTREAT 2024
  • Ansøgning til sundhedsmyndigheder i EU og USA for start af kliniske studier med uTREAT 2024
  • Nye milepælsbetalinger i aftalen med Curium 2024/2025
  • Nye partneraftaler for uTRACE og uTREAT 2024/2025

Kassebeholdningen bør holde til ultimo 2024

Ved udgangen af september 2023 havde Curasight en kassebeholdning på 27,7 MDKK med et negativt cash flow på -22,2 MDKK i Q1-Q3 2023. Der var dog kun et negativt cashflow på -4,4 MDKK i Q3 2023. Med yderligere 3,4 MDKK i den seneste milepælsbetaling og eventuelle yderligere milepælsbetalinger ved start af fase 2 forsøget med uTRACE i prostatakræft i samarbejde med Curium bør selskabets kassebeholdning kunne holde indtil ultimo 2024.

Uden større finansiering fra partnerskabsaftaler, vil Curasight formentlig skulle rejse yderligere kapital fra aktiemarkedet i 2024. Med en positiv udvikling af pipeline og en fortsat positiv udvikling i aktiekursen, er der gode muligheder for en succesrig kapitalrejsning uden eller med en begrænset udvanding af aktionærerne.

Massiv outperformance

I 2023 leverede Curasight et kursafkast på 74%. En massiv outperformance i forhold til de nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Nordic Healthcare Index), der faldt 20% i samme periode. I 2024 er aktien atter kommet godt afsted med et afkast år-til-dato på 6%. Yderligere fremgang i pipelinen, eventuelle partnerskaber og mulig finansiering er afgørende for den fortsatte kursfremgang. Med en markedsværdi på ”kun” 387 MDKK er der rum forude for yderligere stigninger.
Oversigt over kursudviklingen for Curasight vs. KPHC-indekset det seneste år

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email