Svensk vækstbørsaktie blev ugens vinder – igen – i et positivt marked

Det var en uge med pæn udvikling på tværs af de nordiske aktieindeks. I toppen blev et selskab ugens bedste performer samme aktie 2. uge i streg, hvilket må siges at være lidt af en præstation blandt op mod 900 selskaber. I modsatte ende faldt et dansk IT-selskab 34% uden selskabsspecifikke nyheder, mens aktien dog fortsat er oppe 142% år-til-dato.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier gik i nul til 73,93, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset steg 2,5% til kurs 168,73. C25-indekset steg 1,5% og S30-indekset steg 1,1%. Dermed var det en uge med en pæn udvikling på tværs af indeks. Nedenfor fremgår det tydeligt, at TRVCI-indekset er stukket fra de øvrige indeks i Norden.

Læs også: Første milepælsbetaling i hus og flere kurstriggere på vej i år

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


45% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 407 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 45%. Gennemsnittet er 42% år-til-dato. 15 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, så den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, selvom trenden dog peger mere og mere opdad i de seneste uger.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

Kiliaro ugens bedste aktie for 2. uge i streg!

Kiliaro AB (177%) (Nordnet) har udviklet en billedgalleri-applikation. Brugeren kan automatisk dele, se og interagere med andre brugere, som hovedsageligt består af private aktører. Ud over hovedforretningen tilbydes der også forskellige merværditjenester inden for virksomhedens digitale platform. Aktien startede med at stige efter regnskabet for Q4 2023 blev offentliggjort i forrige uge, som du kan læse mere om her.

Chosa Oncology AB (111%) (Nordnet) har udviklet iCIP-platformen, som omfatter en liposomal formulering af cisplatin (LiPlaCis) og det ledsagende diagnostiske værktøj (DRP), der identificerer de patienter, der har størst gavn af cisplatin-behandlingen. De nyligt opnåede kliniske fase 2b-resultater betyder, at virksomheden nu gearer op på forretningsudviklingsaktiviteterne for at finde partnere til partnerskab eller handelsaftale.

EyeonID Group AB (109%) (Nordnet) udvikler sikkerhedsløsninger mod identitetstyveri og forfalskning. Virksomhedens kunder vælger via en platform, hvilke oplysninger de vil sikre, og det kan være alt fra kreditkortnumre, e-mailadresser til ID-dokumentation. Eyeonid søger derefter gennem mængder af data og information for at opdage eventuelle afvigelser. Efterfølgende får kunden en advarsel om at gennemgå oplysningerne og om nødvendigt træffe foranstaltninger.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 142% YTD

Bactiquant A/S (Nordnet) blev den mest stigende danske vækstbørsaktie. Selskabet har udviklet en teknologi, der bruges til at overvåge bakterieniveauer i vand og for at sikre brug og forvaltning af vandressourcer. I sidste uge steg aktien 11%, hvor de implementerede første kommercielle On-line udstyr i samarbejde med global industriel partner indenfor energiproduktion. Stenocare (Nordnet) steg 10% efter de fik tilladelse til at sælge nyt produkt med medicinsk cannabisolie. I den anden ende faldt Seluxit (Nordnet) 34% uden reele nyheder, men det skyldes formentlig gevinsthjemtagning efter en ekstrem god start på året, hvor aktien stadig er oppe med 142% efter seneste uges store fald. År-til-dato Seluxit stadig den bedste performer med en kursstigning på 142% efterfulgt af Decideact og Impero på 54-67%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 2%, mens det år-til-dato lyder på 2%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email