Sur uge, men Resqunit-investorerne kan endelig glæde sig og Yubico fortsætter

De nordiske vækstbørsaktier faldt en anelse tilbage i sidste uge, men de tre bedste aktier gav ugeafkast på 46-118%. Ugens bedste performere havde fokus på cybersikkerhed, detektion af vira og bakterier samt dataindsamling til at finde tabte fiskeredskaber. De samlede nordiske vækstbørser er faldet en anelse siden nytår, mens de danske vækstbørsselskaber er oppe med 8%.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier faldt 0,4% til 74,44, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 2,4% til kurs 163,42 efter måneder med meget imponerende kursstigninger. C25-indekset steg 1% og S30-indekset steg 2,4%. Dermed var det en uge hvor de større indeks steg, mens de mindre indeks faldt. Det har også været tendensen set henover de senste 1-2 år.

Læs også: Første milepælsbetaling i hus og flere kurstriggere på vej i år

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


41% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 366 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 41% mod 35% i ugen før, hvilket er ca. det samme som gennemsnitet på 42% år-til-dato. 11 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, så den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

46-118% for de tre bedst aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Resqunit AB (118%) (Nordnet) udvikler udstyr til at genfinde tabte fiskeredskaber. Løsningerne er baseret på reservebøjer, der monteres på fiskeredskaber som hummerfælder og krabbetejner. Gennem sensordataindsamling og software bruges virksomhedens produkt blandt fiskeopdrættere og blandt fiskere, der fisker ude på det åbne hav. Aktien steg efter operational og strategisk update med fokus på bl.a. omkostningsbesparelser.

Diagonal Bio AB (79%) (Nordnet) udvikler en platform kaldet Panviral til at detektere og diagnosticere små dele af patogeners genomer, såsom vira, bakterier og svampe. Ud over hovedforretningen tilbydes der også service og tilknyttede hjælpetjenester. I sidste uge underskrev virksomheden en distributionsaftale med Techtum Lab AB om rettighederne til at distribuere Diagonal Bios analytiske instrument, LAMPlify®, i Sverige indtil 30. maj 2025 med mulighed for 12 måneders fornyelse.

Yubico AB (46%) (Nordnet) er en teknologivirksomhed med fokus på cybersikkerhed. Sortimentet omfatter primært autentificeringsløsninger, der forhindrer brugen af stjålne digitale identiteter. Virksomhedens hovedprodukt er YubiKey, som er en hardwarebaseret sikkerhedsnøgle til multifaktorautentificering. Aktien steg efter sin årsrapport med flere nye kursmål til følge fra Carnegie på SEK 230 og SEB på SEK 225, mens aktien står i SEK 208.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 268% YTD

I den seneste uge var softwareselskabet Loyal Soluton A/S den mest stigende danske vækstbørsaktie efter Air Canada lancerede et loyalitetsprgram baseret på Loyal Solutions løsninger. Hove steg også en anelse efter en ny ordre til OEM. I bunden er Scandion Oncology, hvor aktiekursen er næsten halveret siden nytår. Selskabet rapporterede positive fase IIa data i slutningen af januar, men er følgende faldet tilbage uden selskabsspecifikke nyheder. År-til-dato Seluxit stadig den bedste performer med en kursstigning på 268% efterfulgt af Decideact og Impero på 60-73%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 0%, mens det år-til-dato lyder på 8%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email