Snarlig afnoteret aktie fortsætter op, 4 over 100% med største nordiske stigning på 330%

I sidste uge var der store stigninger i både KPNGX-, C25- og S30-indekset. Hos de danske vækstbørsaktier steg Hypefactors igen, selvom selskabet afnoteres i morgen den 14. maj. De største stigninger var bl.a. drevet af nye leverandøraftaler samt opkøb. I Norden steg fire selskaber med over 100%, hvor det største afkast lød på hele 330%.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier steg 1,7% til 76,87, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset steg 2,1% til kurs 153,60. C25-indekset steg 2,3%, mens S30-indekset i Sverige steg hele 3,5%, der er største stigning i lang tid. Dermed var KPNGX-indekset det mindst stigende indeks, selvom det isoleret set havde en god uge. Igennem det seneste år har TRVCI-, C25- og S30-indekset markant outperformet de nordiske vækstbørser, men den seneste måned har vækstbørserne halet en anelse ind på de øvrige indeks, selvom der stadig er langt op.

Læs mere: Curasight får godkendelse til start af fase II studie med uTRACE

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


50% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 448 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 50%. Gennemsnittet er 43% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. Hele 41 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den sjældent er over 50% uanset om KPNGX-indekset går i plus eller ej.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+135-330% afkast for ugens vindere

Zenergy AB (330%) fremstiller brandhæmmende og energieffektive bygningsmoduler, opbevaringsenheder og bygningselementer. Modulerne sælges både som midlertidige og permanente boliger og kan således omfatte skoler, børnehaver, asylboliger og studieboliger som eksempler. Aktien steg bemærkelsesværdigt uden nyheder.

Twiik AB (258%) driver en træningsplatform, der muliggør løsninger til trænere og fitnesscentre, så de kan tilbyde digitale træningstjenester. Kunderne består af både private aktører og virksomheder, der opererer på det nordiske marked. Aktien steg efter udgivelse af Q1-rapport.

Motion Display Scandinavia AB (135%) har specialiseret sig i udvikling, fremstilling og salg af digitale displays baseret på elektronisk papir. Skærmene kan blinke og formidle budskaber i en rullende sekvens og bruges primært til at skabe opmærksomhed, når der reklameres for varer i butikker. Selskabet offentliggjorde Q1-rapport i sidste uge, men stigningen kom før udgivelse af rapporten.

Se også: Investeringscasen for Mdundo

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER 5 aktier over 100% YTD

Hypefactors steg 18% i sidste uge, og aktien er nu oppe 94% i år, selvom aktien bliver afnoteret i morgen d. 14. maj. Movinn, der udbyder indflytningsklare lejligheder, steg 10% efter en flerårig leverandøraftale med større dansk virksomhed. FOM Technologies foretog et mindre opkøb af en svensk underleverandør for ca. MSEK 5,9, der styrker deres værdikæde.

År-til-dato er Seluxit stadig den bedste performer med en kursstigning på 149% tæt forfulgt af MapsPeople med en stigning på 147%. Antallet af aktier med en stigning over 100% er nu kun 2 efter at Stenocare er røget ned på 93% i afkast i 2024. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er -2,9%, mens det år-til-dato lyder på 10,4%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email