Skuffende markedsudvikling med alarmerende inflationstal og dansk opjustering

Markedsudvikling

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 2,6% i sidste uge. Indekset klarede sig dog relativt bedre end C25-indekset i Danmark og S30-indekset i Sverige, der faldt hhv. 3,4% og 3,8%. En af årsagerne til de store fald var, at de amerikanske inflationstal for maj måned var værre end ventet. Analytikerne havde forventet, at forbrugerpriserne steg 8,3% på årsbasis, mens tallet var 8,6%. Consumer cyclicals sektoren blev ugens taber med et fald på 3,3%, hvilket formentlig hænger sammen med de dårlige inflationstal. Academic and educational services blev derimod ugens vinder med en stigning på 1%. Sektoren blev den eneste sektor, der gik i plus. De 3 bedst performende selskaber i KPNGX var Touchtech AB (+31%), WindowMaster International A/S (+31%) og Preservia Hyresfastigheter B (+28%).

Udvikling på NGX siden 01.01.2020

Top 3 bedst performende aktier på KPNGX i sidste uge

Touchtech AB (+31%) (Nordnet) leverer digitale løsninger, der er tilpasset selskaber i detailbranchen. Virksomhedens produkt er baseret på egen softwareplatform, der gør det muligt for detailhandleren at præsentere sit produktsortiment på touchskærme. Ud over produkterne tilbyder virksomheden forskellige konsulenttjenester såsom strategiudvikling, uddannelse, installationsservice og support.

Stigningen skyldes, at F&H Group har valgt Touchtech til at levere løsninger til en fuldt integreret shoppingoplevelse i samarbejde med bl.a. Adyen og Salesforce.

WindowMaster International A/S (+31%) (Nordnet) er en dansk leverandør af kontrolsystemer og automatiserede løsninger. Virksomhedens teknologi muliggør automatisk håndtering af intern temperatur via sensorsystemer, der leveres til kundernes ejendomme. Eksempler på produkter omfatter brandalarmer, regnsensorer og varmeanlæg. Virksomhedens kunder består af små og mellemstore virksomhedskunder i forskellige sektorer. De største aktiviteter er på det nordiske marked.

Årsagen til stigningen er bl.a., at selskabet opjusterede deres finansielle mål frem mod 2025 med organisk vækst på 10-15% fremfor 5-10%. Opjusteringen skyldes bl.a. historisk stor ordreindgang.

Preservia Hyresfastigheter B (+28%) (Nordnet) er et ejendomsselskab, der driver og udvikler udlejningsejendomme. Selskabet opererer primært i Sverige, og deres hovedfokus er på byområder og nybyggeri, hvor der er mulighed for langsigtet realværdistigning.

Læs også: TRE SELSKABER MED STÆRK PIPELINE FREMGANG KAN STADIG KØBES BILLIGT – SE HVILKE

Sidste uges top 3 bedste aktier indekseret YTD

Academic & Educational Services var eneste sektor i plus for ugen

Academic & Educational Services var den bedst performende sektor med en stigning på 1%. De 3 bedst performende selskaber var Skolon AB (+8%), Lumi Gruppen AS (+2,5%) og eEducation Albert AB (-0,3%).

Skolon AB (+8%) (Nordnet) er en it-virksomhed. Virksomheden er leverandør og distributør af cloud-baserede tjenester. Softwaren bruges til digital undervisning og samler digitale edtech-værktøjer og undervisningsmaterialer. Platformen tilbydes til uddannelsesorganisationer til brug i folkeskoler, gymnasier, universiteter og højere læreanstalter.

Lumi Gruppen (+2,5%) (Nordnet) er aktiv inden for uddannelsessektoren. Selskabet tilbyder en bred vifte af privatundervisning på det norske hjemmemarked. Aktiviteterne drives gennem flere skoler, og undervisningen tilbydes til elever i forskellige aldre.

eEducation Albert AB (-0,3%) (Nordnet) tilbyder en app-baseret uddannelsesplatform til børn i alderen 3-16 år med det formål at tilbyde børn en skræddersyet læringsoplevelse. Virksomheden tilbyder digitale uddannelsestjenester på abonnementsbasis, hvor øvelserne tilpasses skolens læseplan.

Læs også: EVAXION BIOTECH KØBER MED ADGANG TIL INVESTERINGER FOR USD 40 MIO. YDERLIGERE ARBEJDSRO

Sidste uges top 3 aktier i Academic & Educational Services indekseret YTD

Skuffende uge på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 2,8%, hvilket er en anelse dårligere end KPNGX-indekset, som faldt 2,6%. Indekset er på laveste niveau siden januar 2020, og det slæber fortsat efter både KPNGX-indekset og C25-indekset. Det bedst performende selskab i sidste uge var WindowMaster International A/S, der steg 31% og selskabet er oppe 3% år til dato.

Udvikling på KPFNDK siden 01.01.2020

Udviklingen på First North Danmark i sidste uge

35 ud af 51 selskaber leverede et negativt afkast. Særligt Conferize A/S og Shape Robotics A/S havde en hård uge. Selskaberne faldt hhv. 25% og 23%. Der var ingen nyheder hos Conferize A/S, mens Shape Robotics meddelte, at deres co-founder, David Johan Christensen, træder tilbage.

Læs også: VILDT BILLIGT GULD?

Oversigt over KPFNDK den seneste uge

WindowMaster International A/S med flot opjustering

WindowMaster International A/S (+31%) (Nordnet) er en dansk leverandør af kontrolsystem og automatiserede løsninger. Virksomhedens teknologi muliggør automatisk håndtering af intern temperatur via sensorsystemer, der leveres til kundernes ejendomme. Eksempler på produkter omfatter brandalarmer, regnsensorer og varmeanlæg. Virksomhedens kunder består af små og mellemstore virksomhedskunder i forskellige sektorer. De største aktiviteter er på det nordiske marked.

Årsagen til stigningen skyldes bl.a., at selskabet opjusterede deres finansielle mål frem mod 2025 med organisk vækst på 10-15% fremfor 5-10%. Opjusteringen skyldes bl.a. historisk stor ordreindgang i løbet af årets første 5 måneder. Selskabets CEO, Erik Boyter, nævner i samme ombæring, at selskabet vil accelerere de områder, hvor de allerede har haft succes. Herudover fastholder selskabet deres guidance for 2022 med en forventning på 220-235 MDKK i omsætning og en EBITDA på 13-18 MDKK. Selskabet har i skrivende stund en børsværdi på 118 MDKK.

Udviklingen for WindowMaster International A/S (WMA.CO) år til dato

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email