Tre selskaber med stærk pipeline fremgang kan stadig købes billigt – se hvilke

Uroen på de finansielle markeder har været særlig hård ved biotekselskaberne, hvor mange selskaber har leveret en flot fremgang i pipelinen men som er ikke blevet belønnet på aktiekursen. Det er midlertidig ikke overraskende givet, at investorerne i det nuværende scenarie er blevet mere risikoaverse, hvor de typisk fravælger aktier, som er behæftet med højere risiko.

Vi har identificeret 3 selskaber, som alle er blevet kursmæssigt glemt på trods af en fin progression i pipelinen. Disse selskaber er Alzecure Pharma, Curasight og Evaxion Biotech.

Se også: Vildt billigt guld?

Alzecure Pharma er et svensk biotekselskab med produkter mod Alzheimers sygdom og smerte

Alzecure Pharma er et svensk biotekselskab, som fokuserer på forskning og udvikling af produkter til behandling af sygdomme i centralnervesystemet (CNS), nærmere bestemt Alzheimers sygdom og smerte. CNS er et vanskelig område at udvikle nye produkter i, da det kan være vanskeligt at få dem til at trænge ind i blod/hjernebarrieren, hvillket er afgørende for at opnå den ønskede effekt. Historisk set, har det i særdeleshed vist sig meget vanskeligt at udvikle nye produkter til behandling af Alzheimers sygdom, hvor mange lovende projekter tæt på markedet viste sig ikke at have den ønskede effekt.  Succesfuld udvikling af nye produkter inden for disse sygdomsområder vil derfor kunne have et markant upside potentiale for aktiekursen.

Alzecure Pharma ekspertise er udvikling af projekter baseret på små molekyler, hvilket har de fordele, at de er mere fleksible og oftest kan tages oralt (i pille form) samtidig med, at de har lettere ved at krydse blod-/hjernebarrieren, hvilket er afgørende i udviklingen af nye CNS lægemidler.

På trods af en flot fremgang i pipelinen har Alzecure Pharma aktiekursen været under pres og er ca. 55% ned ÅTD. Vi vurderer, at nedgangen i aktiekursen kan tilskrives en kombination af et forholdsvis svagt nyhedsflow og kapitaludvidelse kombineret med generelle svære markedsvilkår for biotekselskaber. Vi ser dog et tiltagende nyhedsflow fra Alzecure Pharma de kommende måneder med bl.a. fase I (tidligste fase) data i Alzheimes sygdom og igangsætning af fase II (midterste fase) studier i smerte indikationen.

Se også: Blandet markedsudvikling med flere store selskabsmæssige spring samt en mulig lukrativ og forholdsvis ukendt investeringsmulighed

Curasight kan forbedre behandlingen af forskellige cancer typer

Curasight er et klinisk fase II selskab (som er den midterste fase i udviklingen af et nyt produkt frem mod markedet) med en teknologi, der er bygget op omkring uPAR-receptoren, som er en biomarkør, der udtrykkes i de fleste solide cancerformer. Curasight opererer inden for diagnostik og behandling af forskellige kræftsygdomme. Selskabet har udviklet en radiofarmaceutisk platform, uTRACE, der kan benyttes både til diagnostik og til behandling af cancer. uTRACE som anvendes til cancerdiagnostik har været anvendt i mere end 400 patienter i en række afsluttede og igangværende investigator-initierede klinisk fase II studier, og uTREAT har succesfuldt været anvendt til behandlingen af cancer i translationelle studier.

Udgangspunktet er derfor, hvis man kan visualisere kræften på et scanningsbillede, så kan man med stor sandsynlighed også behandle kræften med målrettet radionuklid stråleterapi, da man anvender samme biomarkør, uPAR, og samme stof til at binde til receptoren ved uTRACE og uTREAT – med andre ord ”What you see – is what you treat”. Studierne med uTRACE, der har vist optag i tumorer viser således, at også uTREAT vil binde sig i tumor og udøve sin anti-cancer effekt gennem lokal stråleterapi.

Aktiekursen i Curasight ligger ÅTD nede med ca. 50% på trods af have leveret på udviklingen af pipelinen som bl.a. tæller en udvidelse med to nye indikationer. Curasight er aktuel med en snarlig strategi update, hvor vi venter at få mere indsigt i forretningen gående fremad, ligesom fase IIb data på glioblastom (aggressiv hjernecancer) i uTREAT er lige på trapperne. Vi anser begge milestones som potentielle aktiekurstrigger. Se hele vores inversteringscase her

Se også: Ikke alle danske vækst aktier er blevet presset – se hvilke som har positiv afkast

Evaxion Biotech klar med skræddersyet medicin

Evaxion Biotech er et dansk biotekselskab noteret i USA, som anvender AI-baserede platforme til at bl.a. at udvikle immunterapier til behandling af cancer (PIONEER platformen). Lovende data fra de to igangværende kliniske programmer EVX-01 til behandling af metastatisk melanom (metastatisk modermærke cancer) og EVX-02 til behandling af adjuverende melanom (patienter, som har fået fjernet tumor fuldstændigt kirurgisk, men hvor der er høj risiko for tilbagefald) vil efter vores vurdering bane vejen for yderligere katalysatorer på kort sigt.

Data fra fase I/IIa-studiet med EVX-01 viste en objektiv responsrate (ORR) på 67 % på tværs af alle ni patienter sammenlignet med historiske data på 40% med anti-PD1-behandling alene. ORR viser forholdet mellem antal patienter, som har opnået helt eller delvist respons på behandlingen, og det samlede antal patienter som evalueres for respons. Undersøgelsen viste også en fuldstændig responsrate på 22% sammenlignet med historisk 7% med anti-PD1-behandling alene og en delvis responsrate på 44% versus 33% sammenlignet med anti-PD1-behandling alene.

Vi ser flere fordele ved brugen af ​​de AI-baserede platforme, som vi vurderer kan udvide brugen af ​​immunterapierne til flere sygdomsområder og vil skabe yderligere værdi. Se hele vores investeringcase her

På trods af en flot udvikling af pipelinen og et stærkt kapitalberedskab, som pt. sikrer finansiering af driften indtil Q4’2023 med mulighed for tilførsel af yderligere USD 140 mio. lider aktiekursen, som er nede med som er nede med 57% ÅTD. Vi ser frem mod et løbende nyheds flow med nyheder fra selskabets to nøgle produkter, som vi venter vil kunne favorisere aktiekursen.

  

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email