Selskab bag sikkerhedsløsninger til medarbejdere steg til tops i årets sidste uge

Aktierne på de nordiske vækstbørser afsluttede 2022 med en lille stigning. 2022 har ellers været noget af en mavepuster for størstedelen af aktierne på de nordiske vækstbørser. Det betyder dog, at stock-picking er endnu mere interessant, da det giver mulighed for at ramme aktier med store kurshop, som atter er finde på de nordiske vækstbørser. Den seneste uge blev det et stort kurshop for et selskab bag sikkerhedsløsninger til medarbejdere.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 0,5% i sidste uge. KPNGX-indekset sluttede dermed 2022 i kurs 90,47. Det danske C25-indeks steg 0,3%, mens det svenske S30-indeks faldt 0,5%. De forskellige indeks svinger fra uge til uge, men det svenske S30-indeks og det danske C25-indeks følges typisk ad, hvilket ses på nedenstående graf – og de har klaret sig igennem 2022 noget bedre end vækstbørserne.

I 2022 har KPNGX-indekset leveret et negativt afkast på 44%. Til sammenligning har det svenske S30-indeks leveret et negativt afkast på 16%, og det danske C25-indeks har leveret et negativt afkast på ca. 14%.

Udviklingen i KPNGX-indekset i 2022

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge er lige under halvdelen for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser samt for de nordiske aktier inden for healthcare.

På tværs af de nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 415 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 25 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. Ved nordisk healthcare (KPHC) leverede 133 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Safeture AB (+54%) (Nordnet) er en SaaS-virksomhed, der arbejder med medarbejdersikkerhed. Safeture tilbyder en cloud-baseret digital platform til håndtering af virksomheders og myndigheders behov for kommunikation og information til deres medarbejdere. Platformen kan også direkte lokalisere medarbejdere, der har brug for hjælp.

Spherio Group AB (53%) (Nordnet) driver markedspladser og udvikler førende SaaS-løsninger, der gør det muligt for modebrands og detailhandlere at administrere deres egne digitale butikker til brugt- og prøvesalg.

Amniotics AB (48%) (Nordnet) har specialiseret sig i forskning og udvikling af forskellige lægemiddelkandidater, der f.eks. omfatter stamcellebaserede behandlinger til behandling af alvorlige livstruende sygdomme, hvor der mangler eller er utilstrækkelig effektiv behandling.

Læs mere: To (alt for) billige aktier til under 10 MDKK

Kursudviklingen for Safeture AB, Spherio Group AB og Amniotics AB i 2022

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,9% i sidste uge. KPFNDK-indekset har underperformet relativt til C25-indekset med 8,4% i 2022. KPFNDK-indekset har dog klaret sig bedre end de fleste af de mere risikobetonede aktieindeks som KPNGX-indekset og TR Venture Capital Index i 2022.

Læs også: Investeringscasen for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset i 2022

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Konsolidator A/S blev ugens vinder efter en stigning på 29% uden selskabsspecifikke nyheder. Risma Systems A/S fulgte tæt efter med en stigning på 20%. I sidste uge var den dårligst performende aktie Enalyzer A/S med et fald på 13%. Samesystem A/S klarede det værst i 2022 blandt First North aktierne i Danmark med et fald på 84%, mens årets bedste aktie blev Shape Robotics med en stigning på 120%.

Læs også: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt i 2022

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) blev hårdt ramt i 2022 med fald på 48%. I sidste uge faldt KPHC-indekset yderligere 2,3%, hvor Amniotics AB (48%), Lipidor AB (31%) og Invent Medic Sweden AB (31%) udgjorde top 3. European Institute of Science AB klarede sig værst med et fald på 77% – en aktie som tidligere på året formåede at levere et ugentligt afkast på hele 758%.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Udviklingen i KPHC-indekset i 2022

Kapital Partner Healthcare Index (KPHC-indekset) omfatter nordiske healthcare aktier – det vil sige både fra vækstbørserne og f.eks. Novo Nordisk på hovedbørsen.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Amniotics AB (+48%) (Nordnet) har specialiseret sig i forskning og udvikling af forskellige lægemiddelkandidater, hvor produktporteføljen f.eks. omfatter stamcellebaserede behandlinger til behandling af alvorlige livstruende sygdomme, hvor der mangler eller er utilstrækkelig effektiv behandling.

Lipidor AB (31%) (Nordnet) arbejder med forskning og udvikling i den prækliniske og kliniske fase. Den største forretning er etableret inden for udvikling af lægemidler, som videre anvendes til behandling af forskellige hudsygdomme. Eksempler på sygdomme, der behandles, omfatter psoriasis, forskellige hudinfektioner og atopisk dermatitis.

Invent Medic Sweden AB (31%(Nordnet) er en lægemiddelvirksomhed. Virksomheden fokuserer især på kvinders sundhed, hvor den i øjeblikket udvikler produkter mod inkontinens. Produktet hedder TVS, og visionen er at forbedre livskvaliteten for kvinder med kvinderelaterede sundhedsproblemer.

Læs også: Investeringscasen for Biosergen

Kursudviklingen for Amniotics AB ,Lipidor AB og Invent Medic Sweden AB i 2022

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email