SaaS-sektoren er også under kursmæssigt pres, men nogle selskaber går mod strømmen – se hvilke

Den stigende usikkerhed om væksten i verdensøkonomien, som er presset af høj inflation og hastigt stigende renter, har også presset afkastet i SaaS (Software som en service) sektoren. Således har alle selskaberne i nedenstående graf, med undtagelse nogle så, haft forholdsvis store negative aktieafkast.

Se også: Key take-aways fra vores Life Science Seimnar den 18. maj 2022

Omsætningsvækst bag kursmæssig fremgang

Et af de selskaber, som går mod strømmen er Micro Systemation som fik aktiemedvind bl.a. drevet en flot slagsfremgang i årsrapporten. Oma Saastopankki fik bl.a. medvind fra en langsigtet samarbejdsaftale, hvilket også var tilfældet for Raysearch Labs. som indgik en samarbejdsaftale med GE Healthcare. De positive aktiekursafkast har således i høj grad haft en afledt effekt fra omsætningsvækst eller forventniger hertil. Omsætningsvækst er den væsentligste kurstrigger for de fleste virksomheder og i særdeleshed for små SaaS-selskaber.

Se også: Tre alternative muligheder for at investerer i behandlingen af diabetes

Nexcom – stærk omsætningsvækst i vente

Nexcom er et andet dansk SaaS-selskab, som har guidet en stærkt omsætningsvækst, men som endnu ikke er reflekteret i selskabets aktiekurs. Nexcom har få men store kunder. Nye kunder, herunder særligt på det amerikanske fokusmarked, vil kunne hæve omsætningsniveauet og tilliden til selskabets vækstforventninger. På den korte bane er det Nexcoms lave prisfastsættelse, der i høj grad er driver for investeringscasen. Med en markedsværdi på DKK 26 mio. (kurs DKK 2,40) er Nexcom meget lavt prisfastsat. Se hele vores investeringscase på Nexcom her og hør CEO Rolf Adamson fortælle mere om vækstudsigterne her.

Nexcom har også underperformet OMXC25 de seneste 11 måneder

Se også:

Nexcom fastholder 60% vækst i år

First North billigeste aktie i snarligt comeback ?

Disclaimer

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Seneste webinar med nexcom

Seneste om Nexcom

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email