Key takeaways fra vores Life Science seminar den 18. maj

Med overskriften eksisterende sygdomme – nye behandlingsmetoder havde vi fornøjelsen af at have deltagelse fra CEOs fra fire forskellige selskaber, herunder Pila Pharma, Fluoguide, Curasight og Biosergen. Se vores seminar her.

Pila Pharma udvikler på en ny type behandling af type 2-diabetes, mens Curasight udvikler på nye måder at diagnosticere og behandle forskellige kræfttyper. Fluoguide har udviklet et stof som gør cancerceller selvlysende under operationer, som skal hjælpe kirurger ved cancer operationer, mens Biosergen udvikler på nye måder at behandle invasive svampeinfektioner.

Pila Pharma

Pila Pharma, som er et svensk/dansk biotekselskab, er en oplagt mulighed for de investorer, som ønsker at positionere sig mod et selskab med en spændende ny måde at behandle type 2-diabetes. Pila Pharma er et biotekselskab baseret i Malmø med et klinisk projekt i det såkaldte fase II, som er den midterste fase i udviklingen af et nyt produkt frem mod markedet. Selskabet udvikler en ny type pille behandling rettet mod type 2-diabetes.

Interessen samlede sig omkring selskabets nye diabetes behandling XEN-D0501, som tager udgangspunkt i, at inflammation spiller en rolle i udviklingen af diabetes. Produkter er på vej mod fase IIb studier, som er den midterste fase i udviklingen af et nyt produkt frem mod markedet. Hør bl.a. CEO Dorte X. Gram fortælle nærmere om, hvordan de videre studier skal finansieres, hvor i behandlingsforløbet man påtænker at anvende produktet og overvejelser omkring prissætning.

Fluoguide

Fluoguide har udviklet et stof, der gør cancerceller selvlysende under operationer. Dette skal hjælpe kirurger med at udføre mere præcise operationer, så de ikke bortopererer raske celler eller overser tumorvæv, der burde have været fjernet under operationen. Selskabets største aktiv hedder FG001, som ventes at kunne komme på markedet i 2025, bliver undersøgt i fase I/II mod glioblastom, som er en aggressiv form for hjernecancer med dårlige prognostika med en markedstørrelse på USD 300 mio.

Fluoguide har også rettet FG001 mod NSCLC (ikke småcellet lungecancer) med en markedstørrelse på ca. USD 700 mio. og brystcancer med en markedstørrelse på ca. USD 3 mia. Disse indikationer vil således øge patientpopulationen markant. Vi vurderer, at FG001 har blockbuster potentiale (et salg på mere end USD 1 mia.) såfremt det lykkes at få etableret FG001 i flere cancertyper. Selskabets næste produkt FG002 er stadig i præklinisk udvikling mod tyktarmscancer som har en markedsstørrelse på ca. USD 1 mia.

Vi venter et stærkt nyhedsflow i 2022, hvor fremdrift i pipelinen efter vores vurdering vil kunne give en fornyet upside til den nuværende aktiekurs.

Hør bl.a. CEO Morten Albrechtsen fortæller planner for markedslancering, hvorfor aggressiv hjernecancer giver Fluoguide en hurtigere vej markedet som andre større indikationer ikke kunne give

Curasight

Curasight er et klinisk fase II selskab (som er den midterste fase i udviklingen af et nyt produkt frem mod markedet) med en teknologi, der er bygget op omkring uPAR-receptoren, som er en biomarkør, der udtrykkes i de fleste solide cancerformer. Curasight opererer inden for diagnostik og behandling af forskellige kræftsygdomme. Selskabet har udviklet en radiofarmaceutisk platform, uTRACE, der kan benyttes både til diagnostik og til behandling af cancer. uTRACE som anvendes til cancerdiagnostik har været anvendt i mere end 400 patienter i en række afsluttede og igangværende investigator-initierede klinisk fase II studier, og uTREAT har succesfuldt været anvendt til behandlingen af cancer i translationelle studier.

Udgangspunktet er derfor, hvis man kan visualisere kræften på et scanningsbillede, så kan man med stor sandsynlighed også behandle kræften med målrettet radionuklid stråleterapi, da man anvender samme biomarkør, uPAR, og samme stof til at binde til receptoren ved uTRACE og uTREAT – med andre ord ”What you see – is what you treat”. Studierne med uTRACE, der har vist optag i tumorer viser således, at også uTREAT vil binde sig i tumor og udøve sin anti-cancer effekt gennem lokal stråleterapi.

Hør hvad CEO Ulrich Krasilnikoff og CSO Professor Andreas Kjær bl.a. svarer på spørgsmålene om der er forskellige risici forbundet med udviklingen af uTRACE og uTREAT og om der er højere chance for succesfuldt fase III forsøg, nu når der er lavet snart fire forskellige uTRACE fase II forsøg. Se også hele Kapital Parternes investeringscase på Curasight her

Biosergen

For personer med et svækket immunforsvar, som f.eks. transplanterede personer, personer med HIV eller diabetes, eller patienter under behandling for cancer, kan en svampeinfektion medføre døden. Biosergen udvikler innovative lægemidler, der dræber svampeinfektioner – i modsætning til alle de eksisterende produkter på markedet, der alene kan hæmme svampeinfektionen.

Markedet er på USD 16 mia., og Biosergen er derfor en mulighed for investorer, som ønsker at investere i et biotekselskab med blockbusterpotentiale (salg på over USD 1 mia.), med en banebrydende og innovativ behandling rettet mod nogle meget store og dårligt behandlede patientgrupper.

Biosergen er ved at udvikle BSG005, et potentielt svampedræbende lægemiddel, som har vist betydelige sikkerhedsdata og styrkefordele i forhold til konkurrerende svampedræbende midler. BSG005, som er i klinisk fase I (den første fase af tre udviklingsfaser frem mod markedet), kan potentielt komme på markedet allerede i 2026. Fase I data fra det igangværende studie ventes i Q3 2022. Formålet med studiet er at evaluere sikkerheden og tolerabiliteten af BSG005 i raske personer. Gode data vil, efter vores vurdering, dels reducere usikkerheden i Biosergen og dels sikre progression af pipelinen frem mod en potentiel godkendelse i 2026.

På seminaret kan du bl.a. høre CEO Peder Andersen fortælle om, hvilke overvejelser har Biosergen gjort sig om at attakere markedet, konkurrence fra kopi producenter, og om hvor stor en andel af markedet CEO’en forventer, at BSG005 kan tage.

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email