Risma Systems har fart på, og nordisk vækstbørsaktie steg over 400%

I sidste uge var der blandede stigninger i både KPNGX-, C25- og S30-indekset. Hos de danske vækstbørsaktier steg Risma Systems kraftigt efter ARR på over MDKK 35 og 40% vækst, mens Dataproces Group og Seluxit også modtog mindre ordrer. På de nordiske vækstbørser var der 2 selskaber, der steg hhv. 225% og 421%.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier gik i nul til kurs 76,92, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset steg 3,3% til kurs 158,20. C25-indekset steg 2,7%, mens S30-indekset i Sverige faldt 1%. Dermed var det en blandet udvikling på aktiebørserne i Norden. Igennem det seneste år har TRVCI-, C25- og S30-indekset fortsat markant outperformet de nordiske vækstbørser, men de seneste måneder det set bedre ud for vækstbørserne, selvom der stadig er langt op.

Læs mere: Curasight får godkendelse til start af fase II studie med uTRACE

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


50% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 419 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 47%. Gennemsnittet er 43% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. 32 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den sjældent er over 50% uanset om KPNGX-indekset går i plus eller ej.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+135-330% afkast for ugens vindere

Kvix AB (421%) leverer en streamingplatform, der bringer influencere sammen med mennesker, der stræber efter øget velvære. Virksomheden tilbyder en platform for velvære, hvor medlemmer aktivt kan interagere med streamere. Indholdet omfatter fysisk, mental og livsstilsrelateret velvære som yoga, styrketræning, vejrtrækning og mindfulness. Aktien steg efter et opkøb af Blast Bit Enterprises AB (Link).

XP Chemistries AB (225%) har patenteret teknologi til fremstilling af capsaicin fra skovråvarer. Capsaicin er et fedtopløseligt, farve- og lugtfrit, voksagtigt stof. Capsaicin bruges i dag i de fleste produkter, herunder dyrefoder, skadedyrsbekæmpelse, kosmetik og medicinske produkter.

Front Ventures AB (82%) leverer omfattende løsninger til virksomheder med finansielle problemer og virksomheder i etableringsfasen. Der tilbydes rådgivning inden for iværksætteri, økonomistyring, jura, markedsføring og salg.

Se også: Investeringscasen for Mdundo

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER 3 aktier over 100% YTD

Conferize steg 55% i sidste uge uden selskabsspecifikke nyheder. Aktien fortsat er nede 8% år-til-dato. Risma Systems steg 8% efter et Q1-regnskab med annual recurring revenue (ARR) på MDKK 35,6 og 40% vækst. Dataproces Group steg også 3% efter de indgik aftale med levering af software til endnu en kommune. Seluxit modtog også en mindre ordre udviklingsservice til et nordjysk industriselskab.

År-til-dato har MapsPeople nu overgået Seluxit som den bedste performer med en kursstigning på 149%. Antallet af aktier med en stigning over 100% er nu 3 efter at Trophy Games Development er røget over 100% afkast i 2024. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 0,9%, mens det år-til-dato lyder på 7,7%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email