Positivt momentum fortsætter i Norden med tech og krypto tilbage som børsvindere med +100% afkast (UGE 50)

I de seneste uger har vækstbørserne og de øvrige indeks i Norden været i en opadgående trend efter en lang negativ periode. Blandt vinderne ses særligt tech, krypto og biotek, der tidligere på året har været hårdt ramt. Er det tid til at samle op i aktier, der har fået kursklø – og hvilke?

KPNGX-indekset over alle de nordiske vækstbørsaktier steg 2,3% til kurs 74,49 i sidste uge, mens TRVCI-ventureindekset faldt 0,2% til kurs 138,71 efter længere tid med store stigninger. C25-indekset steg 0,3% og S30-indekset 2,8%. Dermed fortsætter indeksene deres positive performance de seneste 1-2 måneder. Der er dog stadig en markant forskel på TRVCI-indeksets og KPNGX-indeksets afkast i løbet af det seneste år, selvom begge indeks indeholder selskaber med venturelignende karakteristika.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Følg med i impact aktier i Norden! Vores blog og nyhedbsrev NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier. Vi har inddelt dem i syv kuraterede sektorer, så det et nemt at følge trends og nye muligheder for gode investeringer. Se mere her og tilmeld dig nyhedsbrevet her.


44% af aktierne i fremgang

I sidste uge leverede 399 af de 900 nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast. 23 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Sammenlignet med tidligere på året er en positivprocent på 44% i den høje ende af skalaen, og i de seneste uger har der generelt været pæne positivprocenter i intervallet 40-50%+.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

Store kursgevinster for de tre bedst aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Goobit Group AB (122%) (Se mere på Nordnet) er en virksomhed i den finansielle sektor med fokus på blockchain-teknologi og kryptovalutaer. Gennem deres platform, BTCX, tilbyder de handel med digital valuta. Virksomheden leverer også AML SaaS-løsninger, der hjælper virksomheder og enkeltpersoner med at opfylde lovkrav om hvidvaskning af penge. Desuden tilbyder de krypto-udvekslingstjenester og rådgivning til virksomheder, institutioner og regeringer. Gootbit Group AB vil snart blive afnoteret. Stigningen i aktien i sidste uge er sandsynligvis et resultat af den seneste stigninger i kryptovalutaer.

Expres2ion Biotech Holding AB (96%) (Se mere på Nordnet) er en forsknings- og udviklings-baseret virksomhed, der har en patenteret platform indenfor bioteknologisk protein-produktion. Virksomheden har sin egen udviklingspipeline af vaccine kandidater indenfor COVID-19, brystkræft, influenza, og malaria. Derudover har virksomheden indtægter fra salg af fremstillings-service og platforms-licenser.

Qlife Holding AB (88%) (Se mere på Nordnet) har specialiseret sig i forskning og udvikling af IVD-enheder. Enhederne bruges som biomarkørtest i blod og som supplement til andre test i sundhedssektoren. Der samarbejdes også med andre aktører på markedet. I sidste uge indgik Qlife Holding en aftale med Hipro Biotechnology med en potentiel værdi på op til 500 MSEK.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev licenssoftwarefirmaet Linkfare den mest stigende danske vækstbørsaktie med et afkast på 23% efter transaktion af en hovedaktionær. Biotekselskabet Fluoguide gjorde det også godt med en stigning på 10% efter at de rejste 12 MSEK gennem udnyttelse af warrants. Generelt steg de fleste selskaber i toppen uden nævneværdige nyheder heriblandt Audientes, Scape Technologies, Freetrailer og Erria. År-til-dato er Cessatech eneste selskab, som er steget over 100%. OrderYoyo, Curasight, Samesystem og Fluoguide, har også gjort det godt med stigninger 76%-93%.

Shape Robotics havde sidste handelsdag på First North den 17. november da aktien blev overført til handel på Nasdaq Copenhangen (hovedmarkedet). Samesystem A/S og Nord.investments har begge modtaget godkendelse for afnotering med sidste handelsdag henholdsvis den 18. januar og 7. februar 2024.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email