Positiv stemning i Norden, børsskal med 160% kursstigning, Everfuel i fremgang, 3 over 100% og Whisky-brand med sidste tegningsdag (UGE 49)

I de seneste uger har der generelt været en positiv stemning i Norden, og sidste uge viste også fremgang om end KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier faldt en smule. På First North Danmark steg Relesys efter et positivt regnskab, mens Promore Pharma blev ugens absolutte vinder med 160% efter udmelding om en reverse acquisition – og så er det også sidste mulighed i dag at tegne aktier i Mackmyra Svensk Whisky AB. Læs mere her.

KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier faldt 0,2% til kurs 72,80 i sidste uge, mens TRVCI-indekset atter steg til vejrs med 1,4% til kurs 139,02. C25-indekset steg 1,1% og S30-indekset 0,9%. Dermed gjorde de forskellige indeks endnu et mindre comeback i et udfordrende 2023. Dette ses også tydligt af kursgraferne, der er har været i en nedgående kurve i længere tid, men nu ser ud til at have vendt den negative trend. Der er dog stadig en markant forskel på TRVCI-indekset og KPNGX-indekset i løbet af det seneste år, selvom begge indeks indeholder selskaber med venturelignende karakteristika.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Følg med i impact aktier i Norden! Vores blog og nyhedbsrev NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier. Vi har inddelt dem i syv kuraterede sektorer, så det et nemt at følge trends og nye muligheder for gode investeringer. Se mere her og tilmeld dig nyhedsbrevet her.


42% af aktierne i fremgang

I sidste uge leverede 375 af de 900 nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast. 27 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Sammenlignet med tidligere på året er en positivprocent på 42% i den høje ende af skalaen, og i de seneste uger har der generelt været pæne positivprocenter i intervallet 40-50%+.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

Store kursgevinster for de tre bedst aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge, og endnu et eksempel på at holde øje med “børsskaller”

Promore Pharma AB (160%) (Se mere på Nordnet) er en svensk biofarmaceutisk virksomhed. Aktien steg efter de annoncerede SEK 125M reverse acquitsition af PMD Device Solutions AB (det kan du læse mere om her). Aktien er derfor endnu et eksempel på at der er potentielt store gevinster at hente ved at investere i selskaber med meget lav markedsværdi og ingen/lav aktivitet.

Bogio Technologies AB (86%) (Se mere på Nordnet) udvikler en SMS-marketingplatform, der hjælper e-handlere med at analysere, optimere og automatisere deres SMS-kampagner. Virksomheden tilbyder en platformsløsning med forskellige licensmuligheder, hvor kommunikationen styres ved hjælp af SMS. Virksomhedens kunder findes primært i Norden, men også andre steder i verden.

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (70%) (Se mere på Nordnet) opererer inden for medicinsk teknologi. Virksomheden har udviklet en teknologisk platform, som bruges til at udvikle eksisterende lægemidler. Teknologien er baseret på såkaldt PEGylering, en teknik, der forbinder vandopløselige polymerer med lægemidlerne og bruges til at forbedre forskellige egenskaber i de biofarmaceutiske produkter med hensyn til stabilitet og resistens.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev brintselskabet Everfuel den mest stigende danske vækstbørsaktie med et afkast på 24% uden selskabsspecifikke nyheder. Softwareselskabet Relesys A/S gjorde det også godt med en stigning på 17% efter de præsenterede deres Q3-regnskab med en ARR-vækst på 36% 54,8 MDKK, som det mest interessante (Link). IT-selskabet MapsPeople steg pænt med 11% i en uge, hvor de foretog en mindre kapitalrejsning på 8,5 MDKK. Høreapparatsselskabet Audientes faldt derimod 22% uden nævneværdige nyheder, men det er formentlig et pullback efter forrige uges stigning på 41%. År-til-dato er Cessatech, OrderYoyo og Hove, som de eneste steget over 100%. Dermed er 3 af de p.t. 59 aktier steget over 100%.

Shape Robotics havde sidste handelsdag på First North den 17. november da aktien blev overført til handel på Nasdaq Copenhangen (hovedmarkedet). Samesystem A/S har modtaget godkendelse for afnotering med sidste handelsdag den 18. januar, mens Nord.investments har indsendt anmodning om afnotering fra First North Denmark.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email