PILA PHARMA Q1’2022 – Det kører planmæssigt – se hvorfor

Pila Pharma investreingscase

PILA PHARMA [Pila.st : Aktiekurs SEK 5,26) offentliggjorde i går regnskab for Q1’2022, som viste, at tingene kører planmæssigt. Således fortsætter arbejdet helt efter planen, hen imod et klinisk fase IIb studie af XEN-D0501, og PILA PHARMA har opnået en vigtig milepæl ved at skaffe store mængder nyt studiemateriale af højeste kvalitet. De økonomiske ressourcer er som planlagt tilstrækkelige til det løbende arbejde resten af ​​året. Derudover har selskabet været i stand til at få en ny formulering af XEN-D0501 til prækliniske undersøgelser og indsende en ansøgning om Orphan Drug Designation for XEN-D0501.

PILA PHARMA er en oplagt mulighed for de investorer, som ønsker at positionere sig mod et selskab med en spændende ny måde at behandle type 2-diabetes. Diabetes er endnu en af det 21. århundredes pandemier og tæller i dag 537 millioner patienter globalt. PILA PHARMA er et biotekselskab baseret i Malmø med et klinisk projekt i den såkaldte fase II, som er den midterste fase i udviklingen af et nyt produkt frem mod markedet. Selskabet udvikler en ny type pille behandling rettet mod type 2-diabetes, som udgør ca. 90% af alle tilfælde af diabetes, og som primært er en livsstil og aldersbetinget sygdom.

Diabetesprojektet hedder XEN-D0501 og bygger på tanken om, at inflammation (betændelse) hæmmer udskillelse af insulin. Det tager sit udgangspunkt i CEO Dorte X. Grams Ph.D.-afhandling, som hun gennemførte, imens hun arbejdede for Novo Nordisk. Det relateres til den såkaldte chili-receptor, som sidder på smertefølsomme nerver, der normalt sættes i forbindelse med opfattelsen af smerte, og som regulerer inflammation i kroppen, og som Dorte X. Gram mener kan påvirke kroppens udskillelse af og følsomhed for insulin. Denne opdagelse (blokering af chili-receptoren som behandling af diabetes og fedme) blev søgt patenteret via Novo Nordisk, Dorte X. Gram købte dem siden ud (da Novo i 2008 strategisk valgte at sælge alle tablet-projekter), og patenterne ejes i dag af PILA PHARMA.

Fase IIb studiet ventes igangsat i H1’2023, og resultaterne herfra ventes i H1’2024. Gode resultater vil være, at behandlingen med XEN-D0501 fører til et lavere langtidsblodsukker, HbA1c. Succesfulde data er en afgørende del af vores investeringscase.

Se hele vores investeringscase her og se også vores interview med CEO Dorte X. Gram, hvor hun bl.a. uddyber tankerne omkring XEN-D0501 her.

Se også

Potentiel udvidelse af pipeline vil skabe mere værdi for Pila Pharma

Tre alternative muligheder for at investere i behandlingen af diabetes

Kursgraf PILA PHARMA

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email