Partnerskaber med robotgiganter og positiv indtjening blev til virkelighed på vækstbørserne

I sidste uge indgik flere selskaber store partneraftaler med robotselskaberne ABB og Intuitive Surgical, mens også vækstvirksomhedernes fokus på positiv indtjening begynder at vise sig, herunder DonkeyRepublic. AI-aktier og chipproducenter er som bekendt stukket afsted i år, og på vækstbørserne er de 3 bedstperformende aktier med stigninger på over 200% år-til-dato også indenfor IT-segmentet. Ugen bestod også af en konkurs, da robotvirksomheden Odico begærede sig selv konkurs.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier faldt 0,3% til 72,52, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 2,2% til kurs 159,80. C25-indekset faldt 1,7% og S30-indekset i Sverige steg 1,8%. Det var dermed en uge med en blandet udvikling på tværs af de forskellige indeks, hvor få selskaber som f.eks. Novo Nordisk eller kraftigt stigende vækstbørsrakketter kan være udslagsgivende for, om de forskellige aktieindeks går i plus eller minus. Uanset udviklingen på vækstbørserne er der også ugentligt kursrakketter.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når milepæl med over 30 millioner brugere i H1 23/24

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


46% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 410 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 46%. Gennemsnittet er 42% år-til-dato, hvorfor den seneste var en anelse under gennemsnittet. 24 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, og den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+44-63% afkast for ugens vindere

SaltX Technology AB (63%) (Nordnet) udvikler og markedsfører bæredygtig elektrificeringsteknologi rettet mod den industrielle sektor. Teknologiløsningerne har til formål at erstatte industriens afhængighed af fossile brændstoffer til industrielle processer. Virksomheden opererer inden for energilagringsløsninger i stor skala og elektrificeringsteknologi til primært kalk- og cementindustrien. Aktien er steget efter en emission, der indbringer MSEK 38, hvor ABB bl.a. deltager. Hertil har SaltX udvidet deres samarbejde med ABB, som de tidligere har samarbejdet om at opføre forsknings- og testcentre for elektrisk kalcinering. Nu udvides samarbejdet, hvor de vil kombinere virksomhedernes teknologi og løsninger til at lave en joint solution rettet mod kalk- og cementindustrien (Læs mere)

Goodbye Kansas Group AB (59%) (Nordnet) er en leverandør af teknologidrevet visuelt indhold. Gruppen leverer visuelt indhold til film, tv og computerspil, vobling, en app til 3D-animation mv. Selskabet indgik i sidste uge et joint venture i Indien, der sikre selskabet MSEK 36,8 (Link). Aktien har været hårdt presset og er faldet 99% det seneste år.

LL Lucky Games AB (44%) (Nordnet) designer og udvikler video slots med fokus på spiloplevelsen og spilatmosfæren. Spilporteføljen indeholder en kombination af videoslots med forskellige spiltemaer og underholdningsværdier. Derudover tilbydes en full-service-løsning til integration af spillene i spiloperatører. Virksomheden opererer over hele verden gennem aftaler med spiloperatører. I den seneste uge købte og solgte virksomhedens CEO aktier i selskabet.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Årets vindere befinder sig ikke overraskende indenfor IT-segmentet

Særligt 3 aktier er buldret afsted i 2024. Kiliaro AB, Terranet AB og Eyeonid AB er steget hhv. 235%, 226% og 226%. Selskaberne udvikler forskellige løsninger indenfor IT, der grundet AI er i kraftig vækst. Udover selskabsspecifikke nyheder ser det ud til, at interessen for AI og techaktier generelt særligt siden slutningen af 2023 har været med til at trække selskabernes aktiekurser kraftigt op. Det kan være værd at holde øje med andre IT-aktier, der endnu ikke har været med på rejsen.

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 140% YTD

Stenocare blev den mest stigende danske vækstbørsaktie. Aktien steg særligt efter, at selskabet har gjort klar til salg af et cannabisprodukt i Australien. Aktien er nu steget 132% den seneste måned. Everfuel steg 17% efter de tidligere på måneden annoncerede, at de i Q2 2024 vil starte en 20 MW electrolysator. Fluoguide annoncerede også et interessant samarbejde med Intuitive Surgical, der er et USD 140 mia. selskab indenfor robotassisteret operationer, som skal være med til at avancerer FG001 yderligere. Sidste men ikke mindst steg DonkeyRepublic efter et regnskab med kraftig vækst. Omsætningen steg 70% i 2023 til MDKK 115 og EBITDA til MDKK 9,5 fra MDKK -26,9. I 2024 forventer selskabet yderligere vækst med en omsætning i intervallet på MDKK 135-160 (17-39% vækst) og en EBITDA på MDKK 15-30 (58-215% vækst). Selskabet har en markedsværdi på MDKK 140. År-til-dato er Seluxit fortsat den bedste performer med en kursstigning på 140% tæt efterfulgt af Stenocare på 135%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 0,5%, mens det år-til-dato lyder på 3,3%.

Odico, der blev børsnoteret i 2018, indgav konkursbegæring efter et fejlslagen forsøg på at skaffe ny kapital. Aktien er derfor suspenderet og med i oversigten for sidste gang.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email