Opkøb, kapital og nano i en positiv uge på vækstbørserne

I sidste uge steg KPNGX-indekset, mens både C25- og S30-indekset faldt. Et selskab med fokus på nanostrukturer til mikrochips steg til tops, mens Konsolidator også gjorde det godt med en 40% stigning efter ledelsen skød penge i selskabet. Trophy Games Development foretog et opkøb samt en opjustering af guidance, mens Seluxit derimod sænkede forventningerne.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier steg 0,7% til 75,61, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 1% til kurs 150,39. C25-indekset faldt 0,8%, mens S30-indekset i Sverige faldt med 0,7%. Dermed var det kun KPNGX-indekset, der steg efter lange perioder med underperformance. Igennem det seneste år har TRVCI-, C25- og S30-indekset markant outperformet de nordiske vækstbørser, men den seneste måned har vækstbørserne halet en anelse ind på de øvrige indeks, selvom der stadig er langt op.

Læs mere: Curasight får godkendelse til start af fase II studie med uTRACE

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


47% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 428 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 48%. Gennemsnittet er 43% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. Hele 41 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, og den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den ligger under 50% næsten uanset om KPNGX-indekset går i plus eller ej.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+82-98% afkast for ugens vindere

Pallas Air Oyj (98%) tilbyder tekniske løsninger inden for luftrensning og relaterede produkter. Koncernens aktiviteter er opdelt i en række forretningsområder, og løsningerne anvendes f.eks. i industrien og blandt ejendomme. Der var ikke nogen nyheder bag stigningen, og særligt tirsdag den 30. april steg aktien over 90% på en handlet værdi af ca. EUR 450.

Implementa Sol AB (81%) er en certificeret solcelleinstallatør og sælger solenergiprodukter og tilbehør til både private og erhvervskunder med fokus på landbrug, ridehuse og industri samt villaer. Virksomhedens solcelleprodukter kan bruges på både ejendomme og køretøjer.

Smoltek Nanotech Holding AB (72%) udvikler teknologiløsninger, der muliggør vækst af nanostrukturer på forskellige materialer på en kontrolleret måde. Virksomhedens teknologi til fremstilling af nanostrukturer kan bruges i flere industrisektorer. Kunderne findes i den globale procesindustri og i halvlederindustrien. De produkter, som virksomheden udvikler, bruges til produktion af fossilfri brint og til yderligere mindskning af mikrochips. Selskabet steg efter, at de fremlagde deres Q1-regnskab, og det er selskab, der kan være et interessant bet i halvlederindustrien, der i øjeblikket er glohed.

Se også: Investeringscasen for Mdundo

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER 5 aktier over 100% YTD

Konsolidator steg 40% efter de gennemførte en private placement, hvor selskabet rejste MDKK 6 i kapital. Selskabets CEO og CFO deltog med i alt MDKK 2. Trophy Games Development steg 9% efter de foretog et opkøb af Tivola Games for EUR 700.000, der ligeledes løfte selskabets guidance med MDKK 3 for omsætningen og MDKK 2 for EBITDA. Seluxit faldt 8% efter, at de foretog en markant nedjustering af omsætningen til MDKK 4-6 fra MDKK 10-13 og en mindsket EBITDA på MDKK -3,5 til 2,5 fra MDKK -1 til 2, som følge af lavere salg hos eksisterende kunder samt forsinkede tilbud.

År-til-dato er Seluxit stadig den bedste performer med en kursstigning på 148% tæt forfulgt af MapsPeople med en stigning på 143%. Antallet af aktier med en stigning over 100% er fortsat 3, hvilket også inkluderer Stenocare med et 102% afkast. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 0,9%, mens det år-til-dato lyder på 13%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email