Nyt opkøb vidner om billige vækstbørsaktier

I sidste uge faldt de nordiske vækstbørsaktier endnu engang i et surt aktiemarked. En svensk samkørselsplatform steg 333% efter opkøbstilbud fra Q8, der vidner om, at nogle vækstbørsaktier er blevet så billige at opkøb bliver aktuelle. Ligeledes har vi udvidet oversigten af danske vækstbørsselskaber, hvor hele 4 aktier har leveret et afkast på over 100% år-til-dato.

KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier faldt 1,2% til kurs 75,59 i sidste uge, mens Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) faldt 0,3% til kurs 116,99. Ligeledes faldt C25-indekset og S30-indekset hhv. 0,8% og 0,5%. Jf. kursgrafen nedenfor har TRVCI-indekset sat KPNGX-indekset til vægs med en massiv outperformance det seneste år, selvom begge indeks indeholder ventureselskaber – dog i forskellige verdensdele og størrelse. Det seneste år har udviklingen blandt TRVCI, C25 og S30 været positiv, mens de nordiske vækstbørser har kraftigt underperformet. Det samme billede ses globalt, hvor large cap har outperformet small cap. Trenden vil vende før eller siden. Spørgsmålet er, hvor længe det varer ved.

Læs også: Mdundo holder snuden i sporet og fortsætter høj vækst

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Primært rød nordiske aktiestemning (igen)

I sidste uge lå positivprocenten på 36-40%, hvilket er i linje med udviklingen i 2023. Størstedelen af aktierne faldt således i en uge, hvor samtlige aktieindeks også faldt. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 359 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens 16 af 46 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 105 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Move About Group AB (333%) (Nordnet) tilbyder elektriske samkørsler via en proprietær cloud-baseret delingsplatform. Virksomheden bruger en lokationsbaseret model, som betyder, at brugerne skal returnere elbilen til samme sted, som den blev hentet, normalt en parkeringsplads med en ladestander. Aktien steg efter et opkøbstilbud fra Q8, hvilket du kan læse mere om her. Opkøbstilbuddet vidner dog om, at en række vækstbørsselskaber er blevet så billige, at større selskaber ser en stor værdi i at købe dem op, der kan give store kursløft på enkelte selskaber.

Insplorion AB (51%) (Nordnet) udvikler en sensorplatform, som bruges inden for to områder: brintsensorer og forskningsinstrumenter. Sensorerne er hurtige, fleksible og selektive, og de har en responstid på under et sekund, hvilket gør dem til de hurtigste i verden. og vil fremme væksten af brintinfrastruktur.

ProstaLund AB (45%) (Nordnet) fokuserer på godartet prostataforstørrelse (BPH). Gennem virksomheden CoreTherm tilbydes varmebehandling af godartet prostataforstørrelse, uden at det er nødvendigt med et kirurgisk indgreb. Visionen er at tilbyde både hurtigere og mere effektive løsninger mod traditionelle former for angreb.

Se også: Investeringscasen for Ekobot

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev Decideact den mest stigende danske vækstbørsaktie efter en stigning på 31%, hvor selskabet fik en ny CFO. Ejendomsselskabet Movinn samt Mdundo fulgte flot efter med hhv. 20% og 16%. Mdundo præsenterede i ugens løb sit årsregnskab for 2022/2023, hvor selskabet fortsat holder speederen i bund med høj vækst, viser vejen mod positiv EBITDA i 2025 og med en klar strategi for at nå 50 mio. brugere i 2050. Du kan læse mere om Mdundos regnskab her. År-til-dato er Cessatech, Fluoguide, OrderYoyo og Hove som de eneste steget over 100%.

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech and Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.




Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email