Mdundo holder snuden i sporet og fortsætter høj vækst

I 2022/23 regnskabet viser Mdundo høj vækst for både omsætningen og brugertallet. Samtidigt guider selskabet om høj vækst i det kommende regnskabsår. Kursudviklingen har fulgt markedet det seneste år. Det er på trods af, at Mdundo er en af de få aktier, der fortsat holder speederen i bund. Vejen mod at blive EBITDA-positiv i 2025 kan vende udviklingen til det positive.

Mdundo: Ticker MDUNDO | Kurs: 6,9 DKK | Market Cap.: 71 MDKK | YTD kursudvikling: 5%

Mdundo er en musiktjeneste i lighed med f.eks. Spotify, men alene med fokus på det afrikanske marked syd for Sahara. Mdundo er danskledet med operativt hovedkontor i Kenya, men udviklet 100% efter de afrikanske forbrugerønsker og behov. Mdundos streamingprodukt består af en musiktjeneste, optimeret til ustabile internetforbindelser og low-end smartphones, som kan tilgås online via hjemmesiden www.mdundo.com og via en Android app til mobiltelefoner. Mdundo har over 26 mio. aktive brugere på både internettet og via appen.

Kerneforretningen vokser hurtigt

Mdundo afsluttede regnskabsåret 2022/23 med 26,6 mio. månedlige aktive brugere (MAU) svarende til 31% ift. året før, hvilket overgår guidance på 26 mio. brugere. Mdundo voksede omsætningen med 74% fra 7,2 MDKK til 12,6 MDKK, hvilket var en anelse under forventningerne på 13-16 MDKK. Det er dog værd at notere, at både den nigerianske og kenyanske valuta var stærkt faldende i kvartalet, hvilket påvirkede omsætningen i DKK negativt. En interessant detalje er, at omsætningen stiger mere end brugertallet, hvorfor Mdundo har formået at øge omsætningen pr. bruger, hvilket er afgørende for investeringscasen på lang sigt. Særligt premiumsegmentet med abonnementsbetalende brugere voksede 239% til 4,4 MDKK. Selskabets EBITDA blev forbedret med 3,5% til -7,8 MDKK i linje med forventningerne.

Mdundo har fokus på at skalere forretningen med et mål om 50 mio. brugere i 2025 samt at blive EBITDA-positive i 2025. Mdundo afsluttede året 2022/23 med 15,5 MDKK i kassen, og de har dermed ikke behov for ekstern kapital på kort sigt, der giver selskabet frihed at eksekvere på vækstplanerne.

Fortsat frem med guidance for regnskabsåret 2023/2024

Selskabet guider om fremgang over hele linjen i både brugertallene, omsætningen og EBITDA. Historisk har selskabet flere gange overgået egne forventninger. Samtidigt er det om en unik investeringscase i 2023, hvor mange selskaber har skruet ned for vækstmotoren, så holder Mdundo fortsat speederen i bund.

 Mdundos forventninger til 2023/24:

  • 35 mio. månedlige aktive brugere (MAU) ved udgangen af regnskabsåret svarende til 32% vækst
  • Omsætning på 17-21 MDKK svarende til 35-66% vækst
  • EBITDA på MDKK -6,5 til -7,5 svarende til en forbedring på 0,3-1,3 MDKK

Mdundo holder snuden i sporet

For at nå guidance fremadrettet har Mdundo fremsat 3 fokusområder. Never change a winning team ser ud til at være strategien for Mdundo. Selskabet holder fast i, hvad der har virket i de senere år, og ser ikke ud til at lade sig distrahere af markedsuro og lign.

  1. Geografisk fokus på Nigeria, Kenya, Tanzania, Ghana og Sydafrika. Disse markeder har en samlet population på 422 mio. Markederne har store vækstmuligheder grundet høj internet penetration og økonomisk udvikling.
  2. Fokus på at øge værdi pr. bruger gennem telekommunikationsaftaler og premium produkter. Selskabet har tidligere indgået telekommunikationsaftaler med bl.a. Vodcom i Tanzania, Airtel i Nigeria og MTN i Ghana. Fremadrettet fokuserer selskabet på lign. aftaler, der giver Mdundo adgang til en stor kundegruppe og vice versa. Ligeledes har Mdundo fokus på premiumsegmentet med abonnementsbetalende brugere, der i regnskabsåret steg med 239% som en stor del af omsætningstilvæksten.
  3. Fokus på at levere lokalt content og services. Mdundos edge relativt til store konkurrenter er lokal musik. 80% af den musik, der bliver lyttet til på platformen, er afrikansk, og platformen har efterhånden et katalog af sange tæt på 500.000 afrikanske sange.

Stillestående kurs det seneste år – kurstriggerevents kan vende udviklingen

Det seneste år har Mdundo performet meget lig KPNGX-indekset. Dette er på trods af, at Mdundo endda har formået at skabe høj vækst, overgået egen guidance i brugertal og fortsat guider med høj vækst. Aktien er faldet 7% det seneste år, og er steget 5% år-til-dato. En stillestående aktiekurs har det seneste år dog ikke været en dårlig udvikling, hvor mange small cap aktier har fået store kursklø.

Kommende regnskabstal, partneraftaler med telekommunikationspartnere og vækst i omsætningen pr. brugere agerer som kommende kurstriggere, der kan få kursen til at stige. I det kommende regnskabsår handler det for Mdundo om at skalere forretningen yderligere og vise vejen frem mod 50 mio. brugere og EBITDA-positivt regnskab i 2025.

Kursudviklingen for Mdundo de sidste 12 måneder vs. Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index

Disclaimer

Mdundo Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Mdundo Investeringscase

Quick Take: Webinar med CEO Nielsen Nielsen - MDUNDO 08.02.23

Afspil video

Sensete om Mdundo

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email