Ny dansk aktie stiger over 100%

I sidste uge faldt de nordiske vækstbørsaktier endnu engang i et surt aktiemarked præget af stigende renter. Hydract modtog en ordre fra Arla Foods og Initiator Pharma rapporterede positive fase 2 resultater. Ugens mest stigende aktie steg med 165% og en ny dansk vækstbørsaktie kom på listen over aktier, der er steget over 100% i år.

KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier faldt 2% til kurs 74,07 i sidste uge, mens Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) steg 4,1% til kurs 121,83. Ligeledes faldt C25-indekset og S30-indekset hhv. -1,4% og -0,1%. De seneste ugers uro skyldes bl.a. stigende renter, der påvirker værdien af virksomhedernes cashflows i fremtiden. Jf. kursgrafen nedenfor har TRVCI-indekset sat KPNGX-indekset til vægs med en massiv outperformance det seneste år, selvom begge indeks indeholder ventureselskaber – dog i forskellige verdensdele og størrelse.

Læs også: Mdundo holder snuden i sporet og fortsætter høj vækst

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Primært rød nordiske aktiestemning (igen)

I sidste uge lå positivprocenten på 32%, der viser en svag performance i indekset. Kun 292 af 901 aktier leverede et positivt afkast, der vidner om en bred kurstilbagegang i sidste uge.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Amniotics AB (165%) (Nordnet) har specialiseret sig i forskning og udvikling af forskellige lægemiddelkandidater, hvor produktporteføljen f.eks. omfatter stamcellebaserede behandlinger til behandling af alvorlige livstruende sygdomme, hvor der mangler eller er utilstrækkelig effektiv behandling. Amniotics annoncerede ingen selskabsspecifikke nyheder i løbet af sidste uge. Selskabet har flere gange i 2023 været i helt i toppen og i bunden af vækstbørsaktierne, så det er en aktie med meget stor volatilitet.

Imsys AB (68%) (Nordnet) har specialiseret sig i udvikling af netværksstyrede løsninger til indlejrede systemer og telematik. Produkterne er egenudviklede og består hovedsageligt af processorkomponenter, computer-on-modules (COM) og multifunktionsmoduler til udviklingssæt og IP-kerner. Kunderne består af små og mellemstore erhvervskunder, der opererer i flere sektorer. Imsys har en markedsværdi på kun 5 MSEK.

Refine Group AB (51%) (Nordnet) aktiviteter er opdelt i to forretningsområder: Products og Digital Services. Products består af produktvirksomheder, der sælger produkter inden for livsstilssegmentet til forbrugere, hovedsageligt via digitale salgskanaler. Digital Services består af servicevirksomheder, som hjælper erhvervskunder med e-handel og digitalt salg.

Se også: Investeringscasen for Ekobot

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev Initiator Pharma den mest stigende danske vækstbørsaktie efter en stigning på 28%, efter at selskabet have rapporteret positive data i fase 2 studie med Pudafensine. Initiator Pharma blev efterfulgt af Konsolidator, Erria og Hydract, hvor sidstnævnte modtog en ordre fra Arla Foods på procesventiler. År-til-dato er Cessatech, Fluoguide, OrderYoyo, Loyal Solutions og Hove som de eneste steget over 100%. Dermed er 5 af 59 aktier er steget over 100%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email