Novo Nordisk med forespørgsel til dansk First North selskab og 3D print selskab i aftale med Boeing

I sidste uge steg samtlige af de nordiske aktieindeks. Særligt et norsk selskab, der arbejder med 3D-printning af metal steg efter en aftale med Boeing, mens også flere danske vækstbørsaktier havde en god uge efter både opjustering og gode regnskaber. Sidst men ikke mindst fik en dansk vækstbørsaktie også en forespørgsel om leverance af robotter til en ny Novo Nordisk fabrik.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier steg 2% til 74,93, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset steg 3,6% til kurs 151,84 efter et fald på 7.3% i forrige uge. C25-indekset steg 0,9%, mens S30-indekset i Sverige steg med 2,2%. Dermed var det en god på tværs af aktieindeksene i Norden. Igennem det seneste år har TRVCI-, C25- og S30-indekset markant outperformet de nordiske vækstbørser, men den seneste måned har vækstbørserne halet en anelse ind på de øvrige indeks, selvom der stadig er langt op. To danske FN-aktier røg ud af 100%-klubben.

Læs mere: Curasight får godkendelse til start af fase II studie med uTRACE

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


47% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 424 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 47%. Gennemsnittet er 43% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. Hele 40 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, og den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den ligger under 50% næsten uanset om KPNGX-indekset går i plus eller ej.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+82-98% afkast for ugens vindere

Norsk Titanium AS (98%) er en global leder inden for 3D-printning af metal og innoverer fremtiden for
metalproduktion ved at muliggøre et paradigmeskifte til en ren og bæredygtig
fremstillingsproces. Selskabet har udviklet en RPD-teknologi, der bruger mindre råmateriale, energi og tid end traditionelle energiintensive formningsmetoder. RPD-printede dele flyver allerede på kommercielle fly, og Norsk Titanium har fået betydelig indflydelse hos store forsvars- og industrikunder. I sidste uge indgik selskabet en aftale med flygiganten, Boeing, for serieproduktion af komponenter (Link).

Hoodin AB (82%) har i øjeblikket udviklet en platform, der bruges af erhvervskunder til at overvåge, analysere og styre digitalt indhold på en automatiseret måde. Virksomheden drives gennem flere forretningsområder, hvor kunderne findes i forskellige sektorer

Norsk Renewables AS (82%) opererer i energisektoren. Virksomheden er en uafhængig energiproducent, der planlægger, udvikler, bygger, ejer og driver vedvarende energiløsninger til virksomheder og industrier. Kunderne består hovedsageligt af virksomheder, der opererer på vækstmarkeder rundt om i verden.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER 5 aktier over 100% YTD

Bactiquant steg 36% den seneste uge efter, at Novo Nordisk kom med en opfordring til Bactiquant om at afgive et tilbud om prøvetagningsrobotter til en ny Novo Nordisk fabrik (Link). Ligeledes steg Dataproces Group efter de fremlagde en opjustering (Link). Forventningerne til omsætningen opjusteres fra MDKK 25-28 til MDKK 30-32 samt EBITDA på MDKK 6-10 fra MDKK 0-4. ARR hæves væksten fra 35-45% til 40-45%. Seluxit steg også efter en ordre fra byggebranchen. Afslutnignsvis steg Trophy Games Development efter et strækt Q1-regnskab med 77% vækst i omsætningen til MDKK 19,9 samt 160% EBITDA-vækst til MDKK 4,9 (Link).

År-til-dato er Seluxit nu den bedste performer med en kursstigning på 169% tæt forfulgt af MapsPeople med en stigning på 151%. Antallet af aktier med en stigning over 100% faldt fra 5 til 3. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 0,7%, mens det år-til-dato lyder på 13,9%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email