NORDISKE | VÆKSTBØRSAKTIER – God stemning i Norden med enkelt aktie over 500% (UGE 48)

I sidste uge var der igen god stemning på de nordiske vækstbørser. Blandt de danske vinderne var Scandion Oncology, der præsenterede positive fase 2 data, mens Scandinavian Medical Solutions modsat faldt efter de annoncerede regnskabet for Q3 grundet et lunkent outlook for 2024. På de samlede nordiske vækstbørser stak top 3 helt af med stigninger på 171-569% – inden for sektorerne olie & gas, e-handel og venture investeringer.

KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier steg 0,2% til kurs 72,91 i sidste uge, mens C25-indekset steg 0,2% og S30-indekset 1,4%. Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) steg 2,2% til 137,15. Dermed gjorde de forskellige indeks endnu et mindre comeback i et udfordrende 2023. Dette ses også tydligt af kursgraferne, der er har været i en nedgående kurve i længere tid, men nu ser ud til at have vendt den dårlige trend.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Do you want to stay tuned to the developments of impact companies and stocks in the Nordics? Then we have something for you! We have launched a brand new newsletter that dives into impact stocks listed in the Nordics. The newsletter help you to invest more sustainably in the businesses of tomorrow, track the development of multiple sectors including energy production, waste management, and carbon capture, and follow the developments of over 100 large, medium and small cap companies. See more here and sign up for the newsletter here.


44% af aktierne i fremgang

I sidste uge leverede 396 af de 900 nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast. 34 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, så der var tæt på 50% af aktier med en positiv kursudvikling i sidste uge. Sammenlignet med tidligere på året er en positivprocent på 44% i den høje ende af skalaen, og i de seneste uger har der generelt været pæne positivprocenter i intervallet 40-50%+.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

171-569% for de 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

MBRS Group AB (569%) (Se mere på Nordnet) er en teknologivirksomhed, der tilbyder en platform for onlinesalg inden for livsstilssegmenterne mode, boligindretning og skønhed. Koncernen omfatter brands som Odd Molly og Hunkydory, de tre distributionsplatforme Campadre, Members.com og Best of Brands samt We aRe Spin Dye. Virksomheden gik tidligere under navnet We aRe Spin Dye.

Awilco Drilling PLC (291%) (Se mere på Nordnet) er aktiv inden for olie- og gassektoren. Virksomheden har specialiseret sig i efterforskning og yderligere udvinding af olie og naturgas. Den største del af leverancerne består af olie og naturgas. Forretningen er placeret i Norden og Europa, hvor virksomheden har store produktionsanlæg. Kunderne er hovedsageligt store industrielle aktører på det globale marked.

ANTCO. Investment Group B (171%) (Se mere på Nordnet) er et investeringsselskab. Virksomheden ejer og forvalter en portefølje af vækstvirksomheder i Sverige, hvor investeringerne hovedsageligt findes inden for SaaS, e-handel og markedspladser. Visionen er at skabe langsigtet afkast og at drive forretningsudvikling inden for hver investering, primært via ejerskab og bestyrelsesposter. Selskabet steg efter udgivelse af sin Q3-raport, der kan læses her.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev biotekselskabet Scandion Oncology den mest stigende danske vækstbørsaktie med et afkast på 54% efter positive fase 2 data (læs mere). Høreapparatsselskabet Audientes fulgte flot efter med en stigning på 41%, mens også Brain+ gjorde det godt, efter at de blev nomineret til CO-PI-bevilling på op til 3,5 mio. kr. til at skalere implementering af CST-Therapist Companion i demensplejen i Danmark. I modsatte ende faldt Scandinavian Medical Solutions 21% efter release af deres Q3-regnskab – årsagen til faldet skyldes formentlig et lunkent outlook for 2024 (læs mere). År-til-dato er Cessatech, OrderYoyo og Hove, som de eneste steget over 100%. Dermed er 3 af de p.t. 59 aktier steget over 100%.

Shape Robotics havde sidste handelsdag på First North den 17. november da aktien blev overført til handel på Nasdaq Copenhangen (hovedmarkedet). Samesystem A/S har modtaget godkendelse for afnotering med sidste handelsdag den 18. januar, mens Nord.investments har indsendt anmodning om afnotering fra First North Denmark.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email