NORDISKE | VÆKSTBØRSAKTIER – Computerspil og carbon capture op med over 160%, 4 DK aktier over 100%, mens emissioner trak andre aktier ned (UGE 46)

Sidste uge var en blandet landhandel på de nordiske vækstbørser med udvikler af computerspil som ugens vinder med en stigning på over 160% mens insiderkøb og ordre gave pæne kursstigninger til bl.a. de danske aktier. Odico og ViroGates blev hårdt ramt af igangværende emissioner.

I sidste uge gik KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier i nul til kurs 71,79, mens Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) steg 2,5% til 125,48. C25-indekset steg 0,5%, mens det svenske S30-indeks faldt 0,5% i en uge med blandet udvikling på aktiemarkederne.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Do you want to stay tuned to the developments of impact companies and stocks in the Nordics? Then we have something for you! We have launched a brand new newsletter that dives into impact stocks listed in the Nordics. The newsletter help you to invest more sustainably in the businesses of tomorrow, track the development of multiple sectors including energy production, waste management, and carbon capture, and follow the developments of over 100 large, medium and small cap companies. See more here and sign up for the newsletter here.


4 ud af 9

I sidste uge leverede 399 af de 900 nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast (positivprocent på 44%), hvilket særligt sammenlignet med året hidtil er relativt positivt, selvom positivprocenten i sidste uge helt ekstraordinært var på 53%.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

78-160% for de 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge:

Adventure Box Technology AB (168%) (Nordnet) er udvikler af tekniske delingsplatforme til computerspil. Brugerbasen består af private aktive brugere, der abonnerer på virksomhedens spil og tjenester, hvor den største andel består af 3D-spil. De største aktiviteter findes på det europæiske marked. Selskabet annoncerede ingen nyheder i løbet af ugen.

Hunter Group ASA (164%) (Nordnet) er en norsk koncern, der i dag er aktiv i olie- og gasindustrien. Virksomheden bruger The Badger Explorer Technology, som omfatter brugen af maskiner, der scanner havbunden for potentielle olieressourcer. Maskinerne sætter sig fast i jorden og analyserer indholdet i jorden og reducerer risikoen og den mulige kompleksitet i forhold til en konventionel boring. Aktien steg efter meddelse om, at de i tæt samarbejde med DNV og Vedam Design, et førende ingeniørfirma, med succes har afsluttet første fase af udviklingen af en lavtryks mid-stream shipping-løsning til bl.a. carbon capture og transport. Læs mere her.

Rightbridge Ventures Group AB (78%) (Nordnet) er et investeringsselskab. Virksomheden ejer og forvalter en portefølje af vækstvirksomheder på det globale marked, hvor investeringerne hovedsageligt findes inden for e-sport og spilindustrien, digitale medier og web 3.0 med det mål at skabe et økosystem, der søger synergier omkring omsætning, marketing, salg, kundeopkøb og teknologier. Visionen er at skabe langsigtede afkast og drive forretningsudvikling inden for hver investering.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev Linkfire, der hjælper pladeselskaber og kunstnere med markedsføring af deres musik, den mest stigende danske vækstbørsaktie med en stigning på 26%. Risma Systems, der laver softwareløsninger til styring af GDPR, finansiel kontrol mm., steg også 12% efter et bestyrelsesmedlem købte aktier for ca. 68.000 DKK. Hove, der de sidste 12 måneder har været bedste danske aktie, annoncerede to nye ordrer til over 500.000 DKK. I modsatte ende var Odico og ViroGates hårdt ramt med hhv. -30% og -43%. For Odico blev en emission igangsat, hvor selskabet håber at kunne rejse 13,8 MDKK, mens ViroGates også annoncerede en emission på op til 15 MDKK. År-til-dato er Cessatech, OrderYoyo, Hove og Fluoguide som de eneste steget over 100%. Dermed er 4 af de p.t. 59 aktier er steget over 100%.

Astralis er blevet afnorteret fra First North Denmark, mens Nord.investments og Samesystem A/S har annonceret ønske om afnotering fra First North Denmark.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email