KPNGX-indekset i fremgang, Everfuel lancerer brintdepot, ABT op 165%, YTD 10% for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge steg KPNGX-indekset, mens både TRVCI- og C25-indekset var udfordret. Hos de danske vækstbørsaktier steg særligt Movinn efter nye lejemål i Malmø, Photocat indgik partnerskab i Spanien og Polen, mens Everfuel lancerede et brintdepot i Tyskland. Den mest stigende aktie i Norden steg 165%.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier steg 0,7% kurs 77,48, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 0,4% til kurs 157,94. C25-indekset faldt 0,6%, mens S30-indekset i Sverige steg 0,9%. Dermed var det igen en blandet udvikling på aktiebørserne i Norden. Igennem det seneste år har TRVCI-, C25- og S30-indekset fortsat markant outperformet de nordiske vækstbørser, men de seneste måneder det set bedre ud for vækstbørserne, selvom der stadig er langt op.

Læs mere: Curasight får godkendelse til start af fase II studie med uTRACE

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


50% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 423 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 48%. De seneste uger har positivprocenten været meget tæt på de 50%. Gennemsnittet er 43% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. 23 selskaber forblev uforandret kursmæssigt. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den sjældent er over 50% uanset om KPNGX-indekset går i plus eller ej.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+113-165% afkast for ugens vindere

Adventure Box Technology (165%) er en teknologivirksomhed. Virksomheden er udvikler af tekniske delingsplatforme til computerspil. Brugerbasen består af private aktive brugere, der abonnerer på virksomhedens spil og tjenester, hvor den største andel består af 3D-spil. De største aktiviteter findes på det europæiske marked.

Metacon (115%) er en energiteknologivirksomhed, der udvikler og sælger små og store energisystemer til produktion af brint, elektricitet og varme. Virksomheden blev grundlagt i 2011 og har patenteret teknologi til produktion af brintgas fra biogas eller andre kulbrinter. Sortimentet består bl.a. af gasstationer og større kraftvarmesystemer.

XP Chemistries AB (113%) er en svensk bioteknologisk virksomhed med patenteret teknologi til fremstilling af capsaicin fra skovråvarer. Capsaicin er et fedtopløseligt, farve- og lugtfrit, voksagtigt stof. Capsaicin bruges i dag i de fleste produkter, herunder dyrefoder, skadedyrsbekæmpelse, kosmetik og medicinske produkter.

Se også: Investeringscasen for Mdundo

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER 2 aktier over 100% YTD

Movinn blev ugens vinder med 38% afkast, efter at udbyderen af indflytningsklare, plug-and-play servicerede lejligheder, lancerede 21 lejemål i Malmø. Photocat steg 11% efter et NOx partnerskab og licensaftale med et spansk og et polsk selskab . Everfuel gjorde det også godt, hvor aktien steg 11% efter åbning af et hydrogendepot i Tyskland.

År-til-dato er MapsPeople nu den bedste performer med en kursstigning på 162%. Antallet af aktier med en stigning over 100% er nu to efter at Trophy Games Development er røget under 100%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 1,5%, mens det år-til-dato lyder på 10%.

Læs mere: Investeringscasen for FluoGuide

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email