Kæmpe handel i dansk aktie, bedste vækstbørsaktie over 100% og Cessatech i front YTD. NORDISKE | VÆKSTBØRSAKTIER (UGE 44)

I sidste uge faldt de nordiske vækstbørsaktier for 8. uge i streg, men indekset klarede sig bedre end både C25-, S30- og TRVCI-indekset. Ugens bedste aktie på tværs af de nordiske vækstbørser steg over 100%, og selskabet melder sig på listen af vækstbørsaktier, der forventer positivt cash flow i 2024. Seluxit blev derimod ugens danske vinderaktie med en stigning på over 50% efter en meget høj handelsvolume, selvom selskabet ikke udgav nogle nævneværdige nyheder.

I sidste uge faldt KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier for 8. uge i streg med 0,7% til kurs 70,46, mens Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) faldt 4,6% til kurs 110,93. Både C25-indekset og S30-indekset faldt hver især hhv. 1% og 1,3% i en uge med fortsatte uroligheder. KPNGX-indekset faldt som nævnt i sidste uge, men indekset klarede sig dog bedre end både C25-, S30- og TRVCI-indekset i den seneste uge.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Nyt nyhedsbrev for Nordiske impact-aktier

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, der dykker dybt ned i impact-aktier i Norden. Nyhedsbrevet kan hjælpe dig med at investere mere bæredygtigt i morgendagens virksomheder. Vi følger udviklingen inden for flere sektorer, herunder energiproduktion, affaldshåndtering og carbon capture. Vi følger over 100 store og små virksomheder som f.eks. Vestas, Ørsted og Ekobot. Se mere her og tilmeld dig her.

Primært rød, men nordiske aktiestemning i bedring

I sidste uge lå positivprocenten på 41%, der viser en udmærket performance i indekset. 365 af 901 aktier leverede således et positivt afkast. Sammenlignet med tidligere året, er en positivprocent på 41% ganske pænt, da positivprocenten meget sjældent overstiger 50%, selv når indekset samlet set er i plus.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Zazz Energy of Sweden AB (106%) (Nordnet) forretningsmodel går ud på at etablere affaldsforgasnings- og forbrændingsanlæg, der producerer el og varme. Anlæggene kan også producere biokul og træeddike. Virksomheden sælger nøglefærdige anlæg, herunder konstruktion, installation, uddannelse og service. Derudover ejer og driver virksomheden anlæg i eget regi på lokale markeder, hvor virksomheden selv producerer grøn el og varme, og i nogle tilfælde også biokul og træeddike. Tidligere i dag har selskabet meddelt, at de har gennemført en emission, der giver selskabet 7,1 MSEK, der skal tage selskabet til positivt cashflow i 2024. Læs mere her.

Fluicell AB (91%) (Nordnet) driver forskning og udvikling inden for processering af cellers sammensætning i udviklingen af nye lægemidler. Virksomheden har udviklet en produktportefølje bestående af patenterede forskningsinstrumenter, som bruges til at studere, analysere og endelig behandle celler. Derudover er der ekspertise inden for 2D/3D-print.

Tendo AB (85%) (Nordnet) er en medicinsk teknologivirksomhed, der udvikler medicinsk-teknologiske robothjælpemidler til rygmarvsskader. Virksomhedens produkter omfatter hovedsageligt Tendo OneGrip, en handske med et såkaldt integreret exoskelet, som hjælper mennesker med begrænset håndfunktion som følge af en rygmarvsskade. I den forgangne uge fik virksomheden patent på OneGrip i Australien.

Se også: Investeringscasen for Ekobot

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev IT-selskabet Seluxit den mest stigende danske vækstbørsaktie med en stigning på 56%. Særligt fredag steg selskabet 31,8% på en handelsvolume af 30,4 MDKK, der er meget højt taget i betragtning af selskabets markedsværdi på 20,6 MDKK. Dette skete selvom selskabet ikke udgav nævneværdige nyheder i sidste uge. CS Medica fulgte efter med 28% efter de fik registreret CANNASEN i Australien, mens også Risk Intelllegence steg 20% efter en 3-årig aftale med en større operatør af krydstogtskibe. År-til-dato er Cessatech, Decideact, Fluoguide og Loyal Solutions som de eneste steget over 100%. Dermed er 4 af de p.t. 59 aktier er steget over 100%.

Astralis er bæevet afnoret fra First North Denmark og Nord.investments har annonceret ønske om afnotering, også fra First North Denmark.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email