De nordiske IT-aktier har optur efter opjusteringer, nye aftaler og opkøbstilbud

De nordiske vækstbørsaktier gennemgik en uge med blandede resultater, hvor særligt IT-aktierne havde optur efter opjusteringer, nye aftaler og opkøbstilbud. Tendensen ses også globalt, hvor aktier inden for AI og software har stor interesse grundet store vækstmuligheder. Ugens vinderaktie steg 80% efter et opkøbstilbud, hvor der stadig er et par procenter at hente ved accept af tilbuddet.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier, faldt 1,2% til 74,7, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset fortsatte sit imponerende kursridt med en ny stigning på 2,9% til kurs 167,38. C25-indekset steg 1,6% og S30-indekset faldt 0,7%. Dermed var det en uge med blandede resultater på tværs af de nordiske og venturemæssige indeks.

Læs også: Første milepælsbetaling i hus og flere kurstriggere på vej i år

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


NORDISKE VÆKSBØRSAKTIER – 35% af aktierne i fremgang

I sidste uge leverede 317 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 35% mod 42% i ugen før. 16 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, så den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

46-80% for de tre bedst aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Mestro AB (80%) (Nordnet) leverer software og en digital platform, der visualiserer energiforbruget i alle kanaler, typer og måleværdier. Virksomhedens hovedaktiviteter foregår i Sverige, men selskabet har også kunder i Europa. Mestro AB fik i løbet af sidste et opkøbstilbud på 18 kr. per aktie. Aktien står i skrivende stund i 17,60, hvor der således er 3,4% at hente, såfremt man tror tilbuddet accepteres.

Decideact A/S (59%) (Nordnet)  har specialiseret sig i udviklingen af ​​cloud-baserede SEM-platforme. Softwaren er egenudviklet og bruges hovedsageligt til analyse, opfølgning og til strategisk implementering. Kunderne består af virksomhedskunder, der opererer i en række sektorer, der bruger virksomhedens teknologi til, at sætte og nå strategiske mål. Aktien steg efter, at Enavate for deres strategy management (Link). Over 2000 kunder i Europa og Nordamerika inden for distribution, produktion og professionelle tjenester anvender på Enavates implementeringsekspertise til at forbedre processer, øge effektiviteten og stimulere smidighed i et stadigt skiftende forretningsklima.

Odinwell AB (46%) (Nordnet) har specialiseret sig i udvikling af medicinsk udstyr til sårbehandling. Virksomheden udvikler en platform til sårpleje med tilhørende teknologiske hjælpemidler til at analysere og lette processen omkring sårpleje. Ud over hovedforretningen tilbydes der også tilknyttede tjenester.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 285% YTD

I den seneste uge var IT-selskabet Decieact A/S den mest stigende danske vækstbørsaktie med et afkast på 59% efter et større amerikansk IT-selskab valgte Decideacts strategiløsninger. Hypefactors steg 13% i en uge, hvor de har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 23. februar, hvor en mulig afnotering fra Nasdaq First North potentielt kan stemmes igennem efter anbefaling af bestyrelsen. Dataproces Group steg 11% efter en opjustering af forventingerne til regnskabsåret 2023/24. Forventningerne lyder nu på en omsætning på 25-28 MDKK, EBITDA i intervallet 0-4 MDKK og en ARR-vækst på 35-45%. År-til-dato Seluxit stadig den bedste performer med en kursstigning på 285% efterfulgt af Decideact og Impero på 66-69%Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 0%, mens det år-til-dato lyder på 7%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email