Ikke alle danske vækst aktier er blevet presset – se hvilke som har positive afkast

Biotek aktier

De danske vækstaktier er over en bred kam blevet presset af stigende inflation og renter og usikkerheder omkring verdensøkonomien hermed risiko for recession. Derudover er det blevet vanskeligere at hente kapital i markedet, hvilket ligeledes har påvirket en del selskaber negativt, da mange vækst selskaber er afhængig af fra tid til anden at skulle finansiere sin drift og fortsatte udvikling via kapitaludvidelser. Alligevel har flere danske vækstselskaber kursmæssigt gået mod strømmen, mest udtalt er Mdundo, Conferize og Shape Robotics, som alle udmærker sig ved at have positive afkast på over 40% år til dato.

Se også: Saas sektoren er også under kursmæssigt pres, men nogle selskabet går mod strømmen – se hvilke

Aktie fremgangen i den afrikanske musiktjeneste Mdundo, vurderer vi primært er drevet af, at selskabet har formået at leverer på en afgørende kurstrigger, som er fremgang i antallet af månedlige aktive brugere (MAU). Således var Mdundo i forbindelse med seneste regnskab i stand til at opjustere forventningerne til MAU, som nu lyder på 19-20 mio. ved udgangen af regnskabsåret 2021/2022 i juni måned i år mod tidligere 18 mio. MAU siger noget om produktet er relevant og viser, i hvilken udstrækning produktet bliver brugt. MAU anvendes også af de øvrige musiktjenester, og vækst i MAU’er indikerer således, at selskabet har tilfredse brugere. Det er derfor en væsentlig kurstrigger som en afgørende del af vores investeringscase her

For Conferize var aktiekurs fremgangen primært drevet af annonceringen af, at selskabet overvejer opkøb af abonnementsløsning som led i salgsstrategi for derigennem at sikre en unik markedsposition indenfor events/kurser som abonnementsløsning. Aktiekursen i Shape Robotics nød godt af opjusteret guidance, som pegede på en omsætningsvækst på 200% i 2022 samt nye ordre.

Se også: Key take-aways fra vores Life Science seminar den 18. maj

Se også: 3 alternative muligheder for at investere i diabetes – se hvilke her

Disclaimer

Mdundo Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Mdundo Investeringscase

Quick Take: Webinar med CEO Nielsen Nielsen - MDUNDO 08.02.23

Afspil video

Sensete om Mdundo

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email