Hvad kan man få for 100 Bitcoin?

Bitcoin er faldet markant i år fra toppen på ca. USD 50.000 til niveauet USD 20.000. Truslen om en cryptovinter gør, at der måske kan findes væsentligt bedre investeringer i det nordiske aktiemarked. 30 selskaber, herunder ét noteret i år, har en markedsværdi på under 100 Bitcoin, og det billigste børsnoterede selskab kan erhverves for kun DKK 2,7 mio. For afkastjægerne er det absolut et interessant felt at se nærmere på.

På de nordiske vækstbørser (First North, Spotlight, NGM og Euronext Growth) er der ca. 900 selskaber, hvoraf 30 har en markedsværdi på 15 mio. eller under. Et selskab, Learning 2 Sleep (L2S), med en markedsværdi på DKK 7,6 mio. blev noteret så sent som i år, mens otte andre blev noteret sidste år. De har oplevet at se deres aktiekurs skrumpe alene i år med mellem 43% og 90%. Det billigste selskab p.t. er GET Group (GETG) med en markedsværdi på kun DKK 2,7 mio.

Market cap og afkast YTD for selskaber med marketsværdi på 15 mio. eller under

Højt afkast – høj risiko
De lave markedsværdier medfører, at der er generelt er gode muligheder for at aktiekurserne fordobles, uden at selskaberne af den grund skulle blive prisfastsat for højt. Selskaberne har dog også generelt et lavt til manglende kapitalberedskab og med p.t. svære udsigter for at hente yderligere kapital på aktiemarkederne for disse selskaber, er der også iboende en stor risiko for, at selskaberne går konkurs.

Læs også: Vildt billigt guld?

Dansk selskab med +100 mio. i omsætning og P/S på 0,1!
Af de 30 selskaber er 28 svenske, mens der er et selskab fra henholdsvis Finland, Enersize, og et fra Danmark, Lauritz.com. Lauritz.com har haft det svært siden den noget tumultariske børsnotering i 2016, og markedsværdien er nu under DKK 14 mio. Med en 2021 omsætning på DKK 129 mio. og en forventning til EBITDA i år på DKK 3-8 mio. er det umiddelbart en meget lav pris på selskabet. Den lave pris skyldes dog, at Lauritz.com har en rente- og afdragsfri obligationsgæld på ca. DKK 100 mio., der forfalder i december 2024. Det synes ikke sandsynligt, at Lauritz.com via driften kan tilbagebetale lånet, men med 2,5 år til forfald synes der alligevel at være muligheder for et kursløft.

Kursudvikling for Lauritz.com (LAUR) siden d. 21. juni 2021

Lav-risiko?
Implementa Sol (IMSOLb), er et svensk selskab, der sælger og installerer solcellepaneler på private hustage og landbrug/erhvervsbygninger. Aktiekursen er i år kun faldet med 4% og aktien har således klaret sig markant bedre end både aktiemarkedet generelt og vækstbørserne (se udviklingen på Vækstbørserne (KPNGX) og First North (KPFNDK) her) Omsætningen er på et lavt niveau (SEK 7 mio. sidste år), men solceller er et vækstmarked og selskabet har trods personalemangel haft vækst i første kvartal, så der bør være mulighed for en prissætning på over de eksisterende DKK 11 mio.

Kursudvikling for Implementa Sol (IMSOLb) siden d. 21. juni 2021

IPO-trap
Partyjam International (PARTY), FSPORT (FSPORT), Kiliaro (KILL), Archelon Natural Resources (ALONNRb), Twiik (TWIIK), Hemply Balance Holding (HEMPLY), Trainimal (TRML) samt Spherio Group (SFERIO) har alle tilfælles, at de blev børsnoteret i 2021 og leveret et afkast til investorerne på mellem -43% og -89%. De er generelt blevet ramt af the IPO-trap, hvor selskaberne har hentet for lille kapital ved børsnoteringen – ofte i troen på at udnyttelse af warrants ville tilføre yderligere kapital – og med forventning om et offentligt udbud med en væsentlig rabat til markedskursen, sælger investorerne tidligt ud af aktierne. I forhold til den værdisætning som kapitalsøgende startups ønsker, synes disse svenske selskaber at være væsentligt bedre investeringsmuligheder.

Læs også: TRE SELSKABER MED STÆRK PIPELINE FREMGANG KAN STADIG KØBES BILLIGT – SE HVILKE

Hemply Balance, har to cannabis (CBD) varemærker inden for kosttilskud og skønhedsprodukter, som bl.a. sælges online. Omsætningen er lav med SEK 2 mio. i 2021 og faldende fra SEK 5,3 mio. i 2020, men i forhold til andre cannabisselskaber, er værdisætningen på DKK 13 mio. lav – og meget lav i forhold til det danske selskab CS Medica (CSMED), der har en markedsværdi på DKK 605 mio. og en omsætning på DKK 3 mio.

Kursudvikling for Hemply Balance Holding (HEMPLY) siden d. 21. juni 2021

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email