Forbedret stemning på vækstbørserne med vind i sejlene til gamingaktierne og de danske selskaber

I sidste uge outperformede vækstbørserne for 2. uge i streg de større aktieindeks, selvom de stadig er langt bagud det seneste år. Gamingaktierne gjorde det godt med en opjustering hos Trophy Games Development. Ligeledes steg Swiss Properties Invest efter køb af erhvervsejendom i Basel og et dansk hydrogen firma steg over 80% uden selskabsspecifikke nyheder.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier steg 1,3% til 74,76, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 0.5% til kurs 162,58. Både C25-indekset og S30-indekset i Sverige faldt med hhv. 1,1% og 0,5%. Det var dermed 2 i streg, at vækstbørserne outperformer de større indeks, selvom trenden har været det modsatte de seneste 2 år.

Læs mere: Mdundo justerer forventningerne efter kraftige valutaudvsing i Nigeria

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


47% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 423 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 47%. Gennemsnittet er 43% år-til-dato, hvorfor den seneste uge var en anelse over gennemsnittet. 33 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, og den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023, hvor den ligger under 50%, selvom KPNGX-indekset går i plus.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+53-110% afkast for ugens vindere

Zenergy AB (99%) fremstiller brandhæmmende og energieffektive byggemoduler, opbevaringsenheder og bygningselementer. Modulerne sælges både som midlertidige og permanente boliger og kan således omfatte f.eks. skoler, børnehaver, asylboliger og studieboliger.

Everfuel A/S (84%) er udvikler af produkter og tilhørende tekniske systemer til brintforsyning og tankningsløsninger til tunge køretøjer og industrielle operatører. Virksomheden har etableret distributionsfaciliteter rundt om på det globale marked med den største tilstedeværelse i Norden og Europa.

SoftOx Solutions (64%) har udviklet en selvpatenteret løsning baseret på eddikesyre til behandling af kroniske sår hos patienter. Opløsningen bruges til at fjerne infektioner forbundet med biofilm, som består af forskellige klynger af bakterier. En del af lægemiddeludviklingen foregår i samarbejde med andre forskningsinstitutter.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 229% YTD

Everfuel steg 84% den seneste uge. Der var også gang i gamingaktierne, hvor Trophy Games Development steg 23% efter selskabet opdaterede sin guidance for 2024. Selskabet forventer nu en omsætning på MDKK 63-71 mod tidligere MDKK 59-68 samt EBTIDA på MDKK 14-18 mod MDKK 11-15. Ligeledes steg spilfirmaet 5th Planet Games 20%. Dataproces Group steg efter flere kommuner har købt dataanalyser fra Dataproces Group. Swiss Properties Invest foretog også en erhvervelse af en erhvervsejendom i Basel, der fik aktien til at stige 12%. År-til-dato er Seluxit fortsat den bedste performer med en kursstigning på 209%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 2,3%, mens det år-til-dato lyder på 14,7%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email