Danske selskaber dominerer de 10 højeste afkast i år – hvad skal man satse på?

Nogle af de danske vækstbørsselskaber er kommet rigtigt godt fra start i det nye år også i forhold til de nordiske peers. Vi tror på, at særligt to af dem kan fortsætte kursfesten.

Trods det nuværende usikre aktiemarked med flugt mod det sikre, er der stadig kursfest at finde på de nordiske vækstbørser. I år er afkastet for de 10 bedst performende aktier på mellem 83% og 35%, og 6 ud af de 10 selskaber er danske.

Det højeste afkast har Odico leveret med en kursstigning på 83% i år. De næste danske selskaber er Seluxit (77%), Shape Robotics (68%), Scandion Oncology (53%), Konsolidator (39%) og Stenocare (38%).

To vi tror mest på
For flere af selskaberne er det positive afkast en kærkommen forandring i forhold til en negativ kursudvikling i 2021, og afkastene er generelt skabt ved en relativ beskeden handel. Der er derfor en risiko for, at kursfesten hurtigt kan vende. Men to selskaber skiller sig ud: danske Scandion Oncology og svenske JLT Mobile.

Scandion Oncology er et dansk biotekselskab, der er et spin-out af ligeledes danske Saniona. Scandion Oncology udsendte flere positive nyheder i sidste halvår af 2020, men kursen faldt alligevel. I november 2021 udskød man resultater af sit fase 1b studie (PANTAX) pga. langsom rekruttering af patienter, hvilket havde en negativ indflydelse på kursen. Med en ny fokuseret strategi, ser vi fortsatte gode muligheder for kursstigninger baseret på de to projekter, CORIST (fase 2) og PANTAX (fase 1b).

Det andet selskab med yderligere potentiale er JLT Mobile Computers, der producerer robuste tablets og robuste computere til montering i køretøjer. Selskabet blev ramt af corona, og kursen dykkede fra SEK 7 til 4,2 i foråret 2020. Siden er kursen støt kommet tilbage. I november annonceredes en relativ stor ordre på SEK 12M, og i december annonceredes opkøbet af den franske distributør, hvilket yderligere har løftet aktiekursen. Med mulighed for, at corona i 2022 ikke vil have væsentlig negativ effekt på salget, ser vi gode muligheder for yderligere kursfremgang.

Justeringer fra 2021 repræsenterer bunden
De 10 dårligste afkast i år er i overvejende grad repræsenteret af selskaber som, rent kursmæssigt, har haft et rigtig godt 2021. Svenske Partytajm International, som sælger festartikler, topper listen over årets hidtil største tilbagegang med -56% i afkast. Aktien steg i slutningen af december sidste år fra SEK 5,1 til 23,5, hvorefter, ledelsen for selskabet følte sig nødsaget til at informerer markedet, at der ikke fandtes nogen konkret forklaring på det pludselige kurshop. Der er sidenhen ikke kommet udmeldinger fra selskabet, og det negative afkast i 2022 må derfor anses som værende en korrektion af kurshoppet i december.

Lidt længere nede på listen findes Nitro Games, som vi i Kapital Partner tidligere har nævnt. Danske Egmont sidder på en ejerandel på over 50% i det finske mobilspilselskab, som i februar sidste år så kursen stige fra SEK 8,9 til 21,6 på få dage grundet en aftale om spiludviklingen for giganten Snap, som står bag Snapchat. Et positivt nyhedsflow i andet halvår 2021 resulterede i en lukkekurs for året på SEK 32,7 og derved et afkast på 279%. Selskabet var derfor også inkluderet i sidste års top-10 over bedst performende First North aktier. Aktien er i år nede -22% uden væsentlige nyheder fra selskabet.

Læs også: First North tabte pusten i 2021, men outperformer stadig

KPNGX
Kapital Partner lancerede i begyndelsen af året unikke indeks for hhv. alle selskaber noteret på den danske First North børs (KPFNDK) samt for alle selskaber noteret på de nordiske vækstbørser (KPNGX). Disse indeks opdateres ugentligt og gør det muligt for investorer at følge markedsstemingen på de nordiske vækstbørser.

Læs også: Kapital Partner lancerer unikke aktieindeks for de nordiske vækstbørser

KPFNDK og KPNGX er senest opdateret 07/01/22.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email