Dansk robotselskab med løsninger til Femern Bælt-projektet

I sidste uge faldt de nordiske vækstbørsaktier for 6. uge i streg i et surt aktiemarked, mens en positiv vending kom for de større indeks. Agillic steg efter et positivt regnskab med vækst i ARR og positiv EBITDA, mens Odico leverede løsninger til det igangværende Femern Bælt-projekt. Ugens bedste aktie steg med 168% og 5 danske vækstbørsaktier er fortsat på listen over aktier, der er steget over 100% i år.

I sidste uge faldt KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier for 6. uge i streg med 1,3% til kurs 73,13, mens Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) faldt 0,8% til kurs 120,89. Modsat steg C25-indekset og S30-indekset hhv. 1,3% og 1,7% i en uge med fortsatte uroligheder. De seneste ugers uro skyldes bl.a. stigende renter, der påvirker værdien af virksomhedernes cashflows i fremtiden. Jf. kursgrafen nedenfor har TRVCI-indekset sat KPNGX-indekset til vægs med en massiv outperformance det seneste år, selvom begge indeks indeholder ventureselskaber – dog i forskellige verdensdele og størrelse. TRVCI-indekset har ligeledes outperformet S30- og C25-indekset. En interessant detalje er, at de større indeks har vendte den negative aktiestemning i sidste uge, der ofte agerer forud for de mindre børser herunder vækstbørsaktierne.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Primært rød nordiske aktiestemning (igen)

I sidste uge lå positivprocenten på 36%, der viser en svag performance i indekset. 328 af 901 aktier leverede et positivt afkast, der vidner om en bred kurstilbagegang i sidste uge. Det er dog ikke overraskende i et børsmiljø med markedsuro og stigende renter, der særligt har haft en stor påvirkning på vækstbørsselskaber.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

PharmaLundensis AB (168%) (Nordnet) hovedfokus er på behandling af alvorlige lungesygdomme. De tre sygdomme, virksomheden har specialiseret sig i, omfatter kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), kronisk bronkitis og influenzainduceret lungesvigt. Desuden udvikler man et system, der eliminerer udslip af farmaceutisk forurening.

Polarcool AB (94%) (Nordnet) er fokuseret på at tilbyde produkter og løsninger rettet mod skader inden for sport og fysisk aktivitet. Hovedfokus er på forskning og udvikling af produkter, der bruges til behandling af forskellige hjerneskader, for eksempel i boksning, rugby og amerikansk fodbold. Polarcool AB steg efter et ISO 13485:2016-certifikat. Læs mere her.

Anima Group AB (72%) (Nordnet) er en forhandler af udstyr til ryttere. Virksomheden sælger en bred vifte af produkter via sin e-handelsplatform, herunder sikkerhedsveste, trøjer, tørklæder og tasker. Derudover tilbydes forskellige periferiprodukter, såsom ridehjelme, bukser, fodertilskud og hestesko. Bemærk selskabet har en meget lav markedsværdi på kun 706.000 SEK, hvorfor meget små køb- og salgsordre påvirker aktiekursen i høj grad.

Se også: Investeringscasen for Ekobot

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev høreapparatfirmaet Audientes den mest stigende danske vækstbørsaktie med en stigning på 18%. Agillic fulgte flot efter med 17% efter de reporterede deres Q3-regnskab ARR på 56,8 MDKK og EBITDA på 3,5 MDKK. Ligeledes steg Odico 16%, der i ugens løb meddelte om bidrag til det igangværende Femern Bælt-projekt (Link). År-til-dato er Cessatech, Fluoguide, OrderYoyo, Loyal Solutions og Hove som de eneste steget over 100%. Dermed er 5 af 59 aktier er steget over 100%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email