Dansk medico-aktie strøg til tops i lunkent marked for healthcare-aktier

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 2,3% i sidste uge. Det svenske S30-indeks steg 0,3%, mens det danske C25-indeks steg 0,4%. 285 ud af 917 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var danske CS MEDICA A/S (+77%), Transiro Holding AB (+51%) og WntResearch AB (+44%). Ugens værst performende aktie blev Modulight Oyj med et fald på 45%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen i Kapital Partners indeks i sidste uge:

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Udviklingen på sektorniveau på de nordiske vækstbørser

Samtlige sektorer faldt i løbet af ugen. Academic & educational services klarede sig bedst, selvom sektoren dog faldt 0,4%. Basic matierials, healthcare, financials, technology og real estate klarede sig alle bedre end KPNGX-indekset. Utilities blev den værst performende sektor i sidste uge efter et fald på 5,1%.

Sektorafkastet for KPNGX-indekset i sidste uge

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

CS MEDICA A/S (+77%) (Nordnet) er en dansk virksomhed inden for medicinsk teknologi. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af medicinsk udstyr. Porteføljen indeholder produkter, der indeholder medicinsk cannabis (CBD), med størst fokus på kosttilskud og forskellig behandling. Produkterne bruges f.eks. Af patienter, der lider af psoriasis, slidgigt og hårtab. De største operationer findes på det nordiske marked, hvor produkterne sælges videre under eget mærke.

CS MEDICA A/S meddelte i sidste uge, at de har intensiveret diskussioner med potentielle investorer om en emission på 5-60 MDKK til kurs 31,50 per aktie. Aktien står i skrivende stund i kurs 17,65 med en børsværdi på 194 MDKK. Aktien er steget 154% år til dato.

Kursudviklingen for CS Medica A/S år til dato

Transiro Holding AB(+51%) (Nordnet) er aktiv inden for digital ordrehåndtering til transportbranchen. Konceptet er at tilbyde kunderne løsninger, der øger effektiviteten og reducerer miljøpåvirkningen fra transporten. Produkterne giver f.eks. oplysninger om ankomsttider, nærliggende køretøjer og information om, hvordan chaufførerne kan køre mere miljøvenligt.

Selskabet har en børsværdi på 70 MSEK, og aktien er faldet 28% år til dato.

Kursudviklingen for Transiro Holding AB år til dato

WntResearch AB (+44%) (Nordnet) er aktiv inden for bioteknologi. I dag er hovedfokus på udvikling af lægemiddelkandidater mod forskellige metastaserende kræftformer. Forskningen er fokuseret på at studere det kropsspecifikke protein WNT-5a, som har vist sig at spille en afgørende rolle for tumorcellers spredning. Produkterne er licenseret til forskellige interessenter i industrien.

Selskabet har en børsværdi på 121 MSEK, og aktien er steget 86% år til dato.

Kursudviklingen for WntResearch AB år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,4% i sidste uge. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast, hvilket er ringere end både KPNGX-indekset, C25-indekset og S30-indekset, der alle har leveret positive afkast siden den 1. januar 2020.

Læs også: Har du hørt om Lifecare? Hvis ikke så er det nok på tide

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

25 ud af 51 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. Astralis A/S blev ugens suveræne vinder med en stigning på 17%. Erria A/S og Trophy Games Development A/S fulgte flot efter med en stigninger på 11%. LED iBond International A/S blev ugens værst performende aktie efter et fald på 14%.

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge

Ugens vinder på First North Danmark: Astralis A/S

Astralis A/S (+17%) (Nordnet) er aktiv i segmentet E-sport. Inden for virksomheden er der en række hold med fokus på konkurrencer i spil som Counterstrike og FIFA. Indtægterne kommer hovedsageligt fra sponsorer, marketing og salg af diverse tilbehør. Driften foregår på globalt plan, hvor virksomheden deltager i konkurrencer rundt omkring i Europa og Nordamerika.

Selskabet har en børsværdi på 153 MDKK, og aktien er faldet 30% år til dato.

Kursudviklingen for Astralis A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

Kapital Partner Healthcare (KPHC) indekset steg 0,7% i løbet af ugen. 83 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. CS Medica A/S (+31%) blev ugens vinder, der også blev den bedst performende aktie på tværs af de nordiske vækstbørser. WntResearch AB og Calmark Sweden AB steg også til tops blandt de nordiske healthcare aktier efter stigninger på hhv. 44% og 37%. Modulight Oyj klarede sig dårligst med et fald på 45%.

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Læs også: Hvert år rammes 2.500 danskere og 270 dør!

Disclaimer

CS MEDICA Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

CS Medica Investeringscase

Seneste om CS Medica

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email