CS Medica sænker guidance grundet leverings- og faktureringsudfordringer efter udmærket ordreindtag i Q3

CS Medica har foretaget en kraftig nedjustering af sine forventninger til regnskabsåret 2022/23 (okt. 2022 – sep. 2023). Nedjusteringerne skyldes bl.a. finansierings- og leveringsudfordringer, der har medført, at levering og dermed fakturering er udskudt til næste finansår. Finansiering på DKK 30M fra den kinesiske JV-partner forventes modtaget i september i år.

CS Medica: Ticker: CSMED | Kurs: DKK 4,59 | Market Cap.: DKK 57 mio. | YTD kursudvikling: -54%.

CS Medica (Nordnet) er et dansk MedTech/biotekselskab med fokus på bl.a. behandling af smerter, stress og autoimmune sygdomme med CBD (ikke-euforiserende stof fra cannabisplanten) som en primær ingrediens. Produkterne sælges såvel under brandet CANNASEN til f.eks. apoteker og detailkæder som Matas, og som OEM til pharmaselskaber og producenter. Flere af CS Medicas produkter er som formentlig de eneste CBD-produkter registreret som “medical devise” under det europæiske MDD-direktiv, hvilket giver selskabet en first mover advantage inden for CBD-baserede produkter.

Guidance sænkes grundet leveringsudfordringer

Tidligere på året guidede CS Medica med 120-130% omsætningsvækst svarende til en omsætning på ca. 24 MDKK samt 200% vækst i driftsresultatet. Selskabet har i forbindelse med Q3 2022/23 foretaget en væsentlig nedjustering til hhv. 1 MDKK i omsætning i indeværende finansielle år samt 0% vækst i driftsresultatet. Sidste år lød omsætningen til sammenligning på 10,5 MDKK. Dette sker på baggrund af manglende finansiering, der har ført til dels manglende levering samt forsinkelser i produktionen. I Q3 (april-juni 2023) lød ordreindgangen på 8,4 MDKK og 11,3 MDKK år-til-dato. Med en leveringstid på p.t. ca. 5-6 måneder, forventer CS Medica først levering af ordrerne ultimo 2023, hvorfor ordreindgangen ikke vil blive medregnet ti lomsætningen i det nuværende regnskabsår (okt. 2022- sep. 2023).

Nettoresultatet for Q3 var DKK -3,9M (-4,5M) og for i år er det samlede underskud på DKK 10,8M (-10,7M). Guidance for 2022/23 EBIT er samme niveau som sidste år, der var på -13,3M.

Kapitaltilførsel ventes i september i år

Selskabet har som nævnt forsinkelser i produktionen, der bl.a. skyldes mangel på kapital. Jf. selskabets aftale med JV-partneren RongShi i Kina, skal CS Medica modtage 30 MDKK, når 3-5 af CS Medicas produkter er godkendt af de kinesiske sundhedsmyndigheder. CS Medica har sendt første ansøgning afsted, hvor der forventes svar den 7. august. Såfremt første ansøgning godkendes, afsender selskabet 4 yderligere ansøgninger med forventet godkendelse i september 2023. Godkendelser samt kapitaltilførsel på 30 MDKK agerer væsentlige kurstriggere, der også vil være afgørende for selskabets fremtidige drift.

Kurstriggers

CS Medica har endnu ikke indgået joint venture-aftalen med RongShi. Dette forventes dog gjort i løbet af juli i år. Denne aftale vil også kunne fungere som en mindre kurstrigger. Den væsentligste kurstrigger er dog fortsat modtagelse af kapitaltilførsel på DKK 30M fra RongShi ved udstedelse af aktier i CS Medica til en aktiekurs på DKK 28,14.

Flere milepæle opnået i kvartalet

Selskabet opnåede en række milepæle i kvartalet, som er værd at notere. Udvalgte milepæle ses nedenfor.

  • Underskrivelse af kontrakt for Pain Patch for Portugal og Spanien samt ordre på 45.000 enheder
  • Varemærkegodkendelse af CANNASEN i Canada
  • CANNASEN godkendt i Israel, som første over-the-counter (OTC) produkt indeholdende CBD
  • Succesfuld gennemførelse af klinisk forsøg med CANNASEN

Kursudviklingen for CS Medica A/S vs. Kapital Partner Healthcare Index (KPHC) år-til-dato

Disclaimer

CS MEDICA Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

CS Medica Investeringscase

Seneste om CS Medica

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email