Guidance for 2022/23 fastholdes trods skuffende H1 22/23 fra cannabis healthcare selskabet CS Medica

Trods en omsætning i H1 22/23 på DKK 0,3 mio. (DKK 0,2 mio.) fastholder CS Medica forventningen til årets omsætningsvækst på 120-130% svarende til en omsætning på DKK 24 mio.

CS Medica: Ticker: CSMED | Kurs: DKK 6,44 | Market Cap.: DKK 84 mio. | YTD kursudvikling: -42%.

CS Medica (Nordnet) er et dansk MedTech/biotekselskab med fokus på bl.a. behandling af smerter, stress og autoimmune sygdomme med CBD (ikke-euforiserende stof fra cannabisplanten) som en primær ingrediens. Produkterne sælges såvel under brandet CANNASEN til f.eks. apoteker og detailkæder som Matas, og som OEM til pharmaselskaber og producenter. Flere af CS Medicas produkter er som formentlig de eneste CBD-produkter registreret som “medical devise” under det europæiske MDD-direktiv, hvilket giver selskabet en first mover advantage inden for CBD-baserede produkter.

45% omsætningsvækst

Omsætningen i første halvår (oktober 2022 – marts 2023) var på 45% til DKK 0,3 mio. hvilket var skuffende i forhold til den forventede vækst på hele året på 120-130% svarende til DKK 24 mio. mod DKK 10 mio. realiseret sidste år.

Den svagere end ventede udvikling skyldes bl.a. mangel på varer, produktionsforsinkelser, forsinkelser med designet af own-label løsninger samt selskabets lave likviditet.

Fastholdelse af guidance

CS Medica fastholder sin guidance for året om en omsætning på DKK 24 mio. Dette begrundes bl.a. med ordreindtag i første halvår på DKK 3 mio. til levering i Q3 og Q4 (april – september 2023). Dertil har man øget salgsfremmende tiltag, herunder et større salgsteam, som i henhold til selskabet allerede har givet resultater, samt lancering af tre nye produkter inden for VET (produkter til husdyr) samt i alt tre produkter inden for SPORT og HAIR.

Finansiering sikret og på vej

Stifterne af CS Medica (CEO og CFO) har sikret selskabets kortsigtede finansielle behov med samlet lån på DKK 3 mio. Men selskabet har fortsat fokus på den kortsigtede finansiering af selskabet for at sikre lager og hurtig levering af ordrer.

I løbet af indeværende kvartal (april – juni) forventer CS Media at modtage første halvdel af investeringen fra den kinesiske JV partner RongShi svarende til DKK 30 mio. Investeringen er afhængig af, at CS Medica har modtager produktgodkendelse fra den kinesiske sundhedsmyndigheder, og vil ske ved en udstedelse af aktier til en aktiekurs på DKK 28,13.

I Q1 indgik CS Medica både et jointventure med kinesiske RongShi angående produktion og distribution af CS Medicas CANNASEN CBD-produkter til det asiatiske marked. CS Medica ejer 49% af jointventureselskabet, hvor de skal bistå med know-how om selve produktionen.

Ligeledes indgik CS Medica en investeringsaftale med selvsamme selskab om op mod 60MDKK i finansiering til kurs 28,13. Finansieringen afhænger dog af flere faktorer. CS Medica vil modtage de første 30 MDKK, hvis 3-5 af CS Medicas produkter godkendes i Kina, og de næste 30 MDKK såfremt de opnår en omsætning på 62,4 MDKK i den 12-måneders periode, der følger betalingen af den eventuelle første betaling. Såfremt de ikke når omsætningsmålet vil RongShi modtage 138.642 aktier vedlagsfrit, således den samlede investering vil være på 30 MDKK til kurs 14,065.

Læs mere om både jointventure- og investeringsaftalen med RongShi her: CS Medica indgår DKK 60M investeringsaftale

Positiv udvikling af pipeline med ny godkendelse

CS Medica har en lang række af produkter under udvikling og efter kvartalets afslutning har selskabet senest fået godkendt CANNASEN Pain Patch i Israel. Ligeledes har de udviklet en gel mod høfeber, der også har fået påvist gode resultater. I løbet af 2023 forventer selskabet bl.a. at få godkendt en immune booster, pain patch til heste, anti-hair loss shampoo mf.

Læs mere om seneste godkendelse i Israel: Efter positivt studie er pain patch nu også godkendt i Israel.

Volatil kursudvikling det seneste år – og meget mere i vente på den korte bane

Det seneste år er aktiekursen i CS Medica steget 16%, mens Kaptial Partners Healthcare Indeks (KPHC), som tracker alle healthcareselskaber i Norden, er faldet ca. 25% i samme periode.

På kort sigt er den mest afgørende begivenhed for aktiekursen udviklingen i investeringsaftalen med den kinesiske partner. Såfremt CS Medica modtager investeringsbeløbet på DKK 30 mio., forventer vi en kraftig fremgang i aktiekursen op mod DKK 28 – eller mere end 4x det eksisterende kursniveau. Såfremt investeringen ikke modtages inden juli, forventet vi, at kurudviklingen vil være negativ – afhængig af udmeldingerne fra selskabet.
Læs mere: Investeringscasen i CS Medica

Kursudviklingen for CS Medica vs. Kapital Partner Healthcare Index det seneste år

Disclaimer

CS MEDICA Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

CS Medica Investeringscase

Seneste om CS Medica

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email