CS Medica opnåede flere milepæle i 2022/23, men manglende kapital har medført mangel på eksekvering

CS Medica har i regnskabsåret 2022/2023 løbende modtaget godkendelser af sine CBD-baserede produkter, og med flere godkendelser på vej, udbygges markedspotentialet stadigt. Mangel på kapital har dog medført, at ordrer ikke har kunnet produceres med en dalende omsætning som resultat. Kapital fra den kinesiske JV-partner er derfor stadig det aktionærerne og aktiekursen venter på.

Ticker: CSMED | Pris: DKK 2,78 | Market Cap.: 37 MDKK | YTD kursudvikling: -72%

CS Medica (Nordnet) er et dansk MedTech/biotekselskab med fokus på bl.a. behandling af smerter, stress og autoimmune sygdomme med CBD (ikke-euforiserende stof fra cannabisplanten) som en primær ingrediens. Produkterne sælges såvel under brandet CANNASEN til f.eks. apoteker og detailkæder som Matas, og som OEM til pharmaselskaber og producenter. Flere af CS Medicas produkter er som formentlig de eneste CBD-produkter registreret som “medical devise” under det europæiske MDD-direktiv, hvilket giver selskabet en first mover advantage inden for CBD-baserede produkter.

Flere fremskridt i produktporteføljen

I løbet af det seneste kvartalet fik CS Medica bl.a. igangsat registreringsprocessen for 6 medicinske apparater i Malaysia i samarbejde med RongShi, modtaget patent for Nasal Night Spray samt etableret et selskab i Indien. Efter kvartalet fik endnu et patent for Nasal Protect Gel, registreret varemærke for CANNASEN i Australia samt godkendt to kosmetiske produkter i Indien mv. CS Medica har dermed gjort flere fremskridt på udviklingsniveau, men eksekvering af omsætning mangler fortsat – i høj grad på grund mangel på kapital til produktion.

Negativ finansiel udvikling i 2022/2023 – Joint venture med RongShi er afgørende

Salget faldt fra 10,6 til 1,1 MDKK i 2022/2023, og årets resultat forværredes fra -10,8 til -14,5 MDKK. Ligeledes afsluttede selskabet med en negativ kassebeholdning på -0,4 MDKK. Selskabet er derfor presset indtil de kan få positivt cash flow. Selskabet har en ordrepipeline på 14,5 MDKK, men de har er en lang lead time på 10+ måneder fra modtagelse af ordre til, at pengene kommer grundet bl.a. lokale godkendelser og produktionstid. Dette betyder, at ordrerne formentlig først bliver eksekveret i regnskabsåret 2023/2024.

CS Medica har fortsat ikke opnået godkendelse i Kina for 3-5 af sine produkter, hvorfor aftalen med JV-partneren RongShi i Kina om en investering i CS Medica på 30 MDKK til en aktiekurs på DKK 28,13 endnu ikke er blevet eksekveret.

Læs mere om JV-aftalen her: CS Medica indgår DKK 60M investeringsaftale med 454% præmie til markedskursen og et joint venture omkring produktion og salg til det asiatiske marked med kinesisk partner.

Kina eller ej

CS Medica’s finansieringsstrategi har siden marts i år være fuldt fokuseret på kapital fra den kinesiske JV-partner – enten gennem investering i aktier, eller som forudbetaling. Med et stærkt behov for kapital, fungerer kapital fra den kinesiske JV-partner derfor også som den helt afgørende faktor for aktiens kursudvikling. Så længe der ikke kommer kapital fra den kinesiske partner, må det forventes, at aktiekursen fortsætter med at underperforme, mens kapital kan få en meget stor og positiv indflydelse på kursudviklingen.

Kursudviklingen for CS Medica vs. Kapital Partner Healthcare Index de sidste 12 måneder

Disclaimer

CS MEDICA Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

CS Medica Investeringscase

Seneste om CS Medica

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email