Dansk esport-aktie fordobles efter frasalg af franchise i kendt computerspil

I sidste uge faldt de nordiske vækstbørsaktier for 7. uge i streg, hvor også de større aktieindeks fik kursklø. Bedre stod det til hos det danske esport-selskab Astralis, hvor aktiekursen blev mere end fordoblet grundet frasalg af en franchise inden for computerspillet League of Legends. Samtidigt var Trophy Games Development også i hopla efter en større opjustering for 2023 af både omsætningen og indtjeningen. Ugens bedste aktie steg med 122% og 3 danske vækstbørsaktier er fortsat på listen over aktier, der er steget over 100% i år.

I sidste uge faldt KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier for 7. uge i streg med 2,5% til kurs 70,97 mens Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) også faldt 3,6% til kurs 116,48. Både C25-indekset og S30-indekset faldt hver især 5,1% i en uge med fortsatte uroligheder. De seneste ugers uro skyldes bl.a. stigende renter, der påvirker værdien af virksomhedernes cashflows i fremtiden. Jf. kursgrafen nedenfor har TRVCI-indekset sat KPNGX-indekset til vægs med en massiv outperformance det seneste år, selvom begge indeks indeholder ventureselskaber – dog i forskellige verdensdele og størrelse. TRVCI-indekset har ligeledes outperformet S30- og C25-indekset.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når næsten 30 mio. brugere

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Primært rød nordiske aktiestemning (igen)

I sidste uge lå positivprocenten på 26%, der viser en svag performance i indekset. Kun 236 af 901 aktier leverede således et positivt afkast – og således en bred kurstilbagegang i sidste uge. Det er dog ikke overraskende i det nuværende børsmiljø, men en positivprocent på kun 26% er dog alligevel bemærkelsesværdigt lavt.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Astralis A/S (122%) (Nordnet) er et selskab med fokus på E-sport. Virksomheden ejer en række hold med fokus på konkurrencer i spil som Counterstrike og FIFA. Indtægterne kommer hovedsageligt fra sponsorer, marketing og salg af diverse tilbehør. Driften foregår på globalt plan, hvor virksomheden deltager i konkurrencer rundt omkring i Europa og Nordamerika. I sidste uge solgte selskabet, der i gang med at blive afnoteret, en andel af deres franchise slot i et computerspil (League of Legends) for 129 MDKK.

Cereno Scientific AB (94%) (Nordnet) fokuserer på at udvikle lægemidler til behandling af forskellige kardiovaskulære sygdomme. Produkterne bruges til at behandle potentielle blodpropper, der kan føre til slagtilfælde, myokardieinfarkt, lungeemboli og venøs trombose. Fredag den 13. oktober efter børsluk rapporterede Cereno Scientific om positive resultater fra datakvalitetskontrollen i fase II-studiet med CS1 til behandling af den sjældne sygdom pulmonal arteriel hypertension (PAH), der fik aktien til at stige i sidste uge.

Medimi AB (72%) (Nordnet) er fokuseret på at udvikle, fremstille og sælge produkter, der letter patienternes medicinering. Produkterne sælges under separate varemærker og omfatter systemer til medicineringsassistance, der advarer pårørende eller plejepersonale i tilfælde, hvor medicindosis er blevet glemt, samt en stationær pilledispenser.

Se også: Investeringscasen for Ekobot

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen for de danske vækstbørsselskaber

I sidste uge blev e-sportsselskabet Astralis den mest stigende danske vækstbørsaktie med en stigning på 122% efter de solgte en andel af deres franchise slot i et computerspil (League of Legends) for 129 MDKK. Throphy Games Development fulgte efter med 32% efter de opjusterede forventningerne til 2023 med bl.a. en omsætning på 51-56 MDKK og en EBITDA på 8-12 MDKK. År-til-dato er Cessatech, Fluoguide og Loyal Solutions som de eneste steget over 100%. Dermed er 3 af de p.t. 59 aktier er steget over 100%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

Vi har foretaget ændringer, så nyheder om danske healthcareaktier fremadrettet er at finde i Nordic Biotech & Healthcare. Du finder nyhedsbrevet på Kapital Partners hjemmeside, og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet nedenfor.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Genmab, Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email