Dansk aktie i comeback i svært børsklima

Ugens udvikling i KPNGX-indekset

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 5,6% i sidste uge. Der er omtrent den samme negative udvikling som C25-indekset i Danmark og S30-indekset i Sverige, der faldt hhv. 5,8% og 5,4%. 634 ud af 917 selskaber i KPNGX-indekset faldt i løbet af ugen. De 3 bedst performende aktier i KPNGX-indekset i sidste uge var FRISQ Holding AB (+40%), C Security Systems AB (+39%) og Preservia Holding AB (+33%). Ugens taber var GET Group AB, der faldt 74%.

Udvikling på KPNGX siden 01.01.2020

Udvikling på sektorniveau i KPNGX-indekset

Samtlige sektorer i KPNGX-indekset faldt i løbet af ugen. Consumer Non-Cyclicals blev ugens taber med et fald på 5,1%. Financials-sektoren slap derimod nådigt igennem ugen relativt til de andre sektorer med et fald på 1,5%.

Sektor afkast for KPNGX-indekset i sidste uge

Top 3 bedst performende aktier på KPNGX i sidste uge

FRISQ Holding AB (+40%) (Nordnet) er aktiv i sundhedssektoren. Virksomheden udvikler digitale værktøjer, der er tilpasset til kommunikation mellem de forskellige aktører i sundhedssektoren. Virksomhedens løsninger er tænkt som støtte for sundhedspersonalet og giver patienterne mulighed for at blive mere involveret i deres egen pleje. Via tjenester tilpasset til tablet og mobil får patienten omfattende information om igangværende behandling, medicinering og plejehistorik.

C Security Systems AB (+39%) (Nordnet) udvikler, fremstiller og sælger alarm- og overvågningssystemer. Selskabets spidskompetence er mobil datakommunikation samt GPS- og positioneringsteknologi. Produkterne sælges under forskellige varemærker gennem virksomhedens distributører, og kunderne findes primært blandt bådejere og privatpersoner.

Preservia Holding AB (+33%) (Nordnet) opererer inden for ejendomsbranchen. Selskabet beskæftiger sig med ejendomsadministration mv. Virksomheden drives via de fleste datterselskaber, hvor investering og udvikling af nye udlejningslejligheder står for størstedelen af omsætningen.

Det er værd at notere, at ugens 3 bedst performende selskaber alle er faldet år til dato. FRISQ Holding AB og C Security Systems AB er blevet hårdt ramt med fald på hhv. 69% og 68% i løbet af 2022.

Læs også: Nexcom fastholder 60% vækst i år

Sidste uges top 3 bedste aktier indekseret YTD

Ugens udvikling i KPFNDK-indekset

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt med 1,2%. Det er en flot præstation sammenlignet med både KPNGX, C25-indekset og S30-indekset, der faldt 5,4%-5,8% i løbet af ugen. Selvom det har været et svært år for de danske aktier på First North, så har de klaret sig betydeligt bedre end de andre nordiske aktieindeks. KPFNDK-indekset er faldet 12,7% år til dato, mens eksempelvis KPNGX-indekset og C25-indekset er faldet hhv. 30,8% og 22,4%.

Læs også: Biosergen på vej med nyt produkt mod svampeinfektioner – et USD 16 mia. marked

Udvikling på KPFNDK siden 01.01.2020

Udviklingen i KPFNDK-indekset på selskabsniveau

37 ud af 51 selskaber leverede et negativt afkast i KPFNDK-indekset i løbet af ugen. Shape Robotics A/S blev ugens klare vinder med en stigning på 31%. Værre så det dog ud for Erria A/S og ViroGates A/S, der faldt 21% og 23%.

Læs også: Curasight – vi nærmer os kurstriggere og aktien kan stadig købes billigt

Oversigt over KPFNDK den seneste uge

Ugens vinder på First North Danmark: Shape Robotics A/S

Shape Robotics A/S (+31%) (Nordnet) er en dansk virksomhed, der har udviklet en modulær robotplatform, der bruges til uddannelsesmæssige formål inden for programmering og innovation. Produkterne sælges under deres eget mærke, hovedsageligt færdige, men brugeren kan også bygge deres robotter baseret på deres egne behov.

Der har ikke været selskabsspecifikke nyheder i den forgangne uge, der har forsaget stigningen. Selskabet meddelte dog i forrige uge, at deres co-founder, David Johan Christensen, trak sig som CEO, hvor aktien blev blandt ugens tabere. Derfor kan forklaringen være en rekyl efter forrige uges dårlige performance. Aktien er oppe 37% år til dato, og aktien er dermed en af de bedst performende aktier på First North Danmark i 2022. Selskabet forventer en omsætning på 60-70 mio. og et dækningsbidrag på 23-26% i 2022. Selskabet har i skrivende stund en børsværdi på ca. 131 MDKK.

Udviklingen for Shape Robotics A/S (SHAPE.CO) år til datoDisclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email