Curasight gennemfører ikke sin emission og er faldet 44%

I februar annoncerede Curasight, at de ville hente MDKK 51,2 til at accelerere udviklingen af pipelinen. Emissionen gennemføres dog ikke efter en svag tegningsgrad, der bl.a. skyldes, at aktiekursen lå under tegningskursen i tegningsperioden. Derfor evaluerer selskabet nu nye finansieringsmuligheder til at fortsætte udviklingen.

Ticker: CURAS | Pris: DKK 10,05 | Market Cap.: MDKK 200 | YTD kursudvikling: -43%

Curasight, et fase 2 biotekselskab, har udviklet to produkter, der dels kan identificere kræftceller (uTRACE), dels målrette strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller, der kombineret benævnes uPAR Theranostic. Fordelen ved uTREAT, der er en radioligandterapi, er, at man undgår at bestråle sundt væv, hvilket er en væsentlig bivirkning ved traditionel strålebehandling. Det undgår Curasight ved, at uTREAT, ligesom uTRACE, alene binder sig til receptorer, der kun findes i kræftceller og derved alene udsender stråling imod kræftceller, hvorved sundt væv ikke modtager stråling.

Emissionen gennemføres ikke – nye finansieringsmuligheder overvejes

I februar måned annoncerede Curasight, at de ville hente MDKK 51,2 til at accelerere udviklingen af pipelinen. Tegningskursen var 18 DKK, men da kursen i hele tegningsperioden har ligget under 18 DKK, har incitamentet til at tegne aktier i udbuddet været lavt. Dertil er fortegningsemissionen sket uden nogen emissionsgarantier eller væsentlige forhåndstilsagn, hvilket fra start har sat emissionen under pres.

Curasight er fortsat committed til deres strategi om at accelerere udviklingen af pipelinen herunder det nyligt annoncerede fase I/IIa terapeutiske studie, der undersøger uTREAT i fem forskellige kræfttyper. Virksomhedens nuværende aktiviteter er finansieret indtil 2H 2024, og Curasight ser derfor på nye finansieringsmuligheder for at understøtte udviklingen og have en bedre forhandlingsposition, når mulige partnerskaber skal forhandles.

Mislykket emission har gjort aktien 44% billigere

Før emissionen lå aktiekursen i kurs DKK 18, mens aktien nu står i kurs DKK 10,05. Dermed er aktien faldet 44% siden Curasight annoncerede emissionen. Aktien er derfor markant billigere end før emissionen, selvom emissionen ikke har medført nogen udvanding af aktionærerne. Men den finansielle risiko er øget, herunder om fremtidig finansiering vil medføre større udvanding af de eksisterende aktionærer.

Oversigt over kursudviklingen for Curasight vs. Kapital Partner Nordic Healthcare Index det seneste år

Aktien har tidligere outperformet KPHC-indekset ret markant, men den mislykkede emission har medført et fald på 44%, hvorfor aktien nu har underperformet KPHC-indekset det seneste år.

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email