AI-gennembrud skabte kursraket, mens KPNGX stadig halter afsted og Seluxit med 150%+

I sidste uge steg de større aktieindeks endnu engang, mens vækstbørserne faldt en anelse. Omvendt er det igen på vækstbørserne, at man kan finde kursraketterne. I sidste steg et svensk selskab over 100% efter positive studieresultater, mens et norsk selskab påstod at have skabt et verdensledende AI-gennembrud, hvilket ikke overraskende fik aktien til skyde til vejrs, i et marked, hvor alt der rimer på AI har stor interesse fra investorerne.

KPNGX-indekset, som tracker alle de nordiske vækstbørsaktier faldt 1,6% til 72,76, mens det amerikanske TRVCI-ventureindekset faldt 3,2% til kurs 163,40. C25-indekset steg 1,9% og S30-indekset steg 1,1%. Dermed var det endnu en uge, hvor de større indeks steg og vækstbørserne faldt. De store kursrakketter er dog atter at finde på vækstbørserne.

Læs også: Afrikas svar på Spotify når milepæl med over 30 millioner brugere i H1 23/24

Udviklingen i KPNGX-indekset de seneste 12 måneder

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Invester eller følg blot med i de “grønne aktier” i Norden Nyhedbsrevet NORDIC | IMPACT giver unikt indsigt i de mere end 100 nordiske small til large cap impact aktier inden for den grønne omstilling. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.


39% af aktierne i fremgang på de nordiske vækstbørser

I sidste uge leverede 347 af de nordiske vækstbørsaktier et positivt afkast svarende til en positivprocent på 39%. Gennemsnittet er 42% år-til-dato, hvorfor den seneste var en anelse under gennemsnittet. 29 selskaber forblev uforandret kursmæssigt, og den positive start på året med mere end halvdelen af selskaberne med positiv kursudvikling, er stadig ikke gentaget. Positivprocenten ligner i store træk tallene fra 2023.

Positivprocenten for Kapital Partner Nordic Growth Index

Y-aksen viser positivprocenten, mens X-aksen viser årets ugetallet

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

+100% afkast for ugens vindere

Gabather AB (106%) (Nordnet) fokuserer på at udvikle lægemiddelkandidater til behandling af nervesygdomme. Der er især fokus på stimulering af gamma-aminosmørsyre, som er den vigtigste hæmmende neurotransmitter i hjernen. Lægemiddelkandidaterne er i dag patenterede på globalt plan. Stigningen kom efter positive indledende resultater fra EEG/fMRI target engagement-studiet (Link).

CodeLab Capital AS (105%) (Nordnet) er et norsk selskab, der ejer flere virksomheder inden for sundhedssektoren, herunder PatientSky App, Uniscale, Hove Medical og Infodoc. Softwaren er selvudviklet og bruges primært inden for sundhed og pleje til opfølgning og analyse. Ud over hovedforretningen tilbydes forskellige merværditjenester. I sidste uge annoncerede virksomheden en AI-præstation: “Uniscale AS har opnået en bemærkelsesværdig præstation ved, efter vores viden og analyse, at være de første i verden, der med succes har udviklet domænedrevet AI-teknologi til programmering, hvilket markerer et monumentalt fremskridt inden for kunstig intelligens.” (Link)

Nosium AB (109%) (Nordnet) investerer i virksomheder med aktiviteter på online, organiske og bæredygtige markeder. NOSIUM ejer, forvalter og opkøber aktier i virksomheder med det formål at øge deres vækst og markedsværdi ved at implementere nye digitale strategier. De nuværende investeringer findes i tech-platforme og produktbrands, der henvender sig til en sundheds- og bæredygtighedsbevidst målgruppe.

Se også: Investeringscasen for Curasight

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

DANSKE VÆKSTBØRSSELSKABER – 152% YTD

Stenocare blev den mest stigende danske vækstbørsaktie uden nyheder. Stigningen skyldes formentlig øget interesse efter selskabet fik tilladelse til at sælge nyt produkt med medicinsk cannabisolie i slutningen af februar. Decideact steg 16% efter aftale med Islandsk ministerium, mens Dataproces Group også steg efter et positivt regnskab, hvor de opjusterede forventningerne heriblandt til ARR på 35-45% vækst mod tidligere 25-35%, og en omsætning på MDKK 25-28 mod tidligere MDKK 23-25. Dertil annoncerede Hypefactors i ugens løb, at de afnoteres den 14. maj 2024. År-til-dato Seluxit stadig den bedste performer med en kursstigning på 152% efterfulgt af Decideact og Stenocare på 78-79%. Afkastet den seneste uge for de danske vækstbørsaktier er 0%, mens det år-til-dato lyder på 3%.

Kursudviklingen for de danske vækstbørsaktier den seneste uge, år-til-dato samt seneste 12 måneder

NORDICH | BIOTECH & HEALTHCARE er nyhedsbrevet, hvor vi følger nordisk healthcare og dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email